Syy nopeaan painonnousuun on selvä

Haluan kirjottaa avoimesti, koska tiedän monen kokevan jossain kohtaa elämää stressin aiheuttamia oireita. Nyt kun katson taaksepäin kulunutta vuotta, on tullut elettyä kieltämättä stressaavia ajanjaksoja. Ehkä olen myös herkempi ympärilläni tapahtuville asioille ja stressaannun helpommin kuin monet muut. Minkäs sille mahtaa omalle päälleen, joka käy välillä aivan ylikierroksilla. Viimeiset kolme viikkoa olen elänyt täydessä sumussa, edellisestä päivästä ei ole kovin paljoa muistikuvia ja tiedostan olevani nyt ”suorittamis moodissa”. Nyt on vain pakko suoriutua tulevasta kuukaudesta töissä ja sen jälkeen jään lomalle, sitten minulla on aikaa hetki latautua.

Edelliset kolme viikkoa on olleet todella ahdistavia, surullisia ja olen ollut myös todella raivoissani. Se kuuluu suruun, joka täytyy käsitellä. Huomaan kroppani reakoivan nyt todella vahvasti, suolistoni reakoi ensimmäisenä stressiin ja se onkin ollut aivan hullun myllyä sen suhteen. Nukkuisin jatkuvasti, ei tunnu 10h unet riittävän vaan työpäivän jälkeen on pakko nukkua lisäksi päiväunet. Mielialani vaihtelee todella nopeasti, ensin saatan nauraa ja lauseen loputtua itkeä.. Nyt on alkanut painokin nousta hurjaa vauhtia. Sillä ei tosin ole merkitystä, mutta se kertoo vain kuinka mieleni ja kehoni on todella poikki.

Eilen puhuin rakkaan ystäväni kanssa pitkästä aikaa. Syy siihen miksi emme ole puhuneet on minussa. En ole halunnut nähdä ketään, jopa puhelimella soittelu on tuntunut yksinkertaisesti todella raskaalta. Nyt tätä kirjoittaessani hälyytyskelloni soivat jälleen. Tämä ei ole yhtään tapaistani! En ole halunut kuulla kenenkään onnellisesta elämästä ja kuinka ihanaa elämä on, koska minusta se ei todellakaan ole tuntunut järjen ihanalta viimeaikoina. Ajankassa tämä varmasti helpottaa, haluan uskoa niin.

Elämä on vain liian lyhyt valittamiseen ja surkutteluun, mutta silti asiat pitää käsitellä. Kukin omalla tavallaan, tämä on ollut nyt minun tapani. Tärkeintä on se, että läheiset ymmärtää ja jaksaa kuunnella samoja asioita uudelleen ja uudelleen.

<3 K