Miksi teen tuplatreenejä?

Seuraavat neljä päivää treenaan kaksi kertaa päivässä salilla, näitä kutsutaan tuplatreeneiksi. Olemme kokeneet viikonlopun tuplatreenit todella toimiviksi kohdallani ja sen takia niitä on jatkettu monta viikkoa putkeen.  No eipäs niitä ole enää kuin kaksi jäljellä ja aijon hoitaa homman maaliin saakka kunnialla!

Tosiaan nyt kun on vapaita tänään ja maanantaina hyödynnämme nämä 100%. En väitä näiden olevan helppoja enkä lähtisi kenellekkään perus treenaajalle suosittelemaan ainakaan pitkällä tähtäimellä. Tuplatreenit varsinkin ollessaan raskaita, isoilla painoilla tehtäviä treenejä ovat raskaita myös hermostolle. Joten jokaiselle viikonlopulle näitä en suosittele kenellekkään.  Kilpaurheilu on aivan eri asia, kun kroppaa on totutettu vuosia tekemään fyysisesti kovaa duunia pienemmillä palautusjaksoilla. Oma kroppani on aloittanut sen harjoittelun jo ihan lapsena. Kyllä silloinkin viikonloppuisin oli muutamat treenit päivässä.

Tulen varmasti tekemään satunnaisesti jatkossakin tuplatreenejä, mutta vasta kun olen saannut kropan palautettua tästä puolesta vuodesta. Nyt kun lisäsimme aerobista vielä loppuun reippaasti on se kieltämättä vetänyt jalat ihan makarooneiksi. Olinkin eilen 1,5 h jalkahieronnassa, voi luoja miten olen edellisillä dieteillä edes pystynyt laiminlyömään niin pahasti kehonhuollon. Nyt olen käynnyt kerran viikossa joko LBG::ssä tai hieronnassa. Silti tuntuu aina ennen viikonloppua tuskalliselta.  Kehonhuolto on mahdollistanut kovat treenit ihan viimeisiin viikkoihin saakka. Tällä viikolla sarjapainot ovat ensimmäistä kertaa hieman tipahtaneet totutusta, mutta nyt onkin pääasia saada paine treenattavaan lihakseen. Ei tarvitse enään yrittää maximeita 😀

Hui kun alkoi jännittämään, kun tajusin 3 viikon päästä olevani jo hotellissa valmistautumassa ensimmäisiin kisoihini! Ihanaa aurinkoista päivää kaikille!

kristaseuna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta