Jääkö kisat osaltani tähän?!?

Influenssa, joka voi kestää viikkoja.. Miten käy kisojen, jos tässä nyt seuraavat 4 viikkoa maataan sängyssä? Silloin voi kisoille sanoa hyvästit. Tämä kauhistutti eilen, kun labratuloksista tuli positiivinen A-influenssatulos. Kyyneleet nousivat pintaan.. Jos tosiaan olen ollut 20 viikkoa dietillä ja viimemetreillä, joku p*rkeleen sairaus voittaa tämän skaban en varmaan siitä pääsisi yli. Onneksi menin heti taudin alussa lääkäriin niin sain lääkekuurin, joka tosin ei vie tautia pois mutta helpottaa oloa. Nimittäin koko kroppa on ollut viime sunnuntaista saakka aivan tulessa ja hyvä kun on vessassa jaksanut käydä.

Onneksi tämä pystyimme pelaamaan ruuan kanssa nyt viikonlopusta alkaen, eli ruoka on ollut minimissä. No se ei ole haitannut, koska mikään ei ole maistunut, eikä mitään ole tehnyt mieli suuhun edes laittaa. Lähinnä olen juonnut vain hereillä ollessani. Päivässä on mennyt varmaan 6 litraa vettä, koska jano on ollut ihan mieletön hikoilun ja kylmähorroksen johdosta. Jonilla alkoi tämä jo perjantaina ja heillä ilmeisesti koko toimisto samassa taudissa. Voitte kuvitella miten seinät alkaa kaatumaan päälle, kun kaksi toimeliasta ihmistä on homehtuneet neljän seinän sisällä. ÄÄH!

Totuus on kuitenkin se, jos tämä tauti ei viikossa ole selätetty alkaa oikeasti pohtiminen tuleeko osaltani kisoja vai ei. Tätä on nyt turha miettiä, koska kaikki energiat ovat pakko käyttää lepäämiseen, no eipä muuhun olekkaan energiaa. Vein eilen Mossin ulos ja sen jälkeen oli pakko nukkua 2h päikkärit, koska olin aivan poikki 5min ulkonäkäynnistä. Voi meidän poikaa.. 🙁

Pikkasen Tamiflu alkaa osaltani helpottamaan ja nyt eletään päivä kerrallaan. Lääkärikin kirjoitti heti 1vk sairasloman, koska kannan tautia ainakin niin pitkään. Ensi maanantaina katsotaan uudestaan pääsenkö vielä töihin vai en, huh kyllä tämä ottaa pahasti psyykkeen päälle. Opimme kyllä taas aivan eritavalla arvostamaan terveyttä, se ei todellakaan ole itsestäänselvyys!

Toivottavasti siellä te pysytte terveinä <3

kristaseuna

20 vastausta artikkeliin “Jääkö kisat osaltani tähän?!?”

  • Kuinka moni pystyy muutenkaan syömään kipeänä ? Mielestäni terveellisesti syöminen edesauttaa parantumista ja jos määrällisesti sitä paljoa ei pysty syömään on sekin parempi kuin esim karkkia mättäisi 😉

 1. Mikä järki on pudottaa kaloreita, kun on kisadieetillä sairaana? Jokainen tietää, että silloin pitää syödä, jotta edistää paranemista. Elimistöllä on aika monta muuta prioriteettiä kuin varastoida rasvaa…

 2. ”Onneksi tämä pystyimme pelaamaan ruuan kanssa nyt viikonlopusta alkaen, eli ruoka on ollut minimissä. No se ei ole haitannut, koska mikään ei ole maistunut, eikä mitään ole tehnyt mieli suuhun edes laittaa. ”

  Tähän asti oon pitänyt sun valmentajaa osaavana tyyppinä, mutta nyt mentiin metsään ja pahasti. Jopa peruspulliainen tietää, että kipeänä elimistö tarvitsee ruokaa entistä enemmän parantuakseen. Luulisi että sunkin tilanteessa on tärkeintä parantuminen eikä se, tarttuuko vyötärölle pari grammaa tavaraa. Vai mennäänkö tässä taas siihen fitnessin parjattuun asiaan, eli harrastetaanko sitä terveydenkin menettämisen uhalla? Eli kumpi sulle on Krista tärkeämpää, oma terveys vai kisakunto? Kumman sä valitset?

  Ja on turha vastata kuten edelliselle, ettei mikään mene alas kuitenkaan. Ensinnäkin, kuten tuossa alussa sua lainasinkin, kerroit että ravinto on nyt vedetty sairauden takia minimiin, ei sius ensisijaisesti sen takia ettet influenssaltasi juuri mitään pystyisi syödä.

  Ja vaikka tilanne olisikin se ettei mikään maistu, niin eikö tässä juuri erotella ne todelliset kisaajat harrastelijoista? Niin kuin true kisaajat kestävöt dieetillään nälkää vaikka mikä tulisi, niin samalka lailla tässä tilanteessa pitäisi pakottaa itsensä syömään riittävästi parantuakseen, vaikkei mikään maistuisikaan.

  Ole kiltti ja syö kunnolla, ihan jo oman terveytesi takia. Turha niitä kiloja on tässä tilanteessa pelätä. Vai onko kisaaminen toden totta tärkeämpää kuin terveytesi?

  • Minun ei tarvitse vastata tähän, koska huvittaa ihmisten kommentit tietämättä mikä on minulle minimi. Vaikka olen dieetillä syön varmasti paljon enemmän kuin peruspulliainen, joten minun minimi on sama kuin peruspulliainen normaali määrä TERVELLISESTI.

   Ai että mua raivostuttaa arvostelijat, jotka eivät todellakaan tiedä miten valmentajani kanssa teemme tätä kisadiettiä. Ensinnäkin olen jokaikinen viikko tankannut yli 3000kcal, jotta tämä olisi nimenomaan terveellistä yms yms yms.. se siitä huutelijat huutelee 😀

 3. Älä välitä arvostelijoista. Ei kukaan muu tiedä diettisi määristä ja terveellisyydestä, kuin sinä ja valmentajasi. Lepää nyt, kyllä sä paranet pian.

 4. Itse myös kisadietillä ja oli vasta samainen influenssa. Onneks pääsin sen verran vähällä et viikossa parannuin, huh!
  Paljon tsemppiä ja toivotaan sullekkin pikaista paranemista!!:)

  • Kiitos ja tsemppiä sinne loppurutistukseen !

 5. Jotenkin tuli sellainen olo, että pari kommentoijaa ei edes halua kannustaa sinua, vaan tulivat soittamaan suutaan. Nykyään kun jokainen on kaiken asiantuntija (not) Itse en samaa hommaa sairastaessani syönyt mitään viikkoon, kun ei pysnyt sisällä. Paranemisia!

  • Juuri tuolta minustakin tuntui! Olisivat käyttäneet energiansa vaikka liikuntaan koska terveitä ovat minun mollaamisen sijaan 😀

   Kiitos <3

 6. Parane pian! Mä olen eri mieltä syömisestä sairaana kun muutama kommentoija yllä, itse uskon että paasto tai puolittainen paasto (enkä usko että sulla se alhaiset kalorit edes tarkoittaa paastoa) auttaa kehoa paranemaan. Eläimillä ja pikkulapsilla vaistot toimii paremmin ja ne lopettaa automaattisesti syömisen sairastuessaan. Kun keholle antaa tilaa parantua, niin se paranee kyllä! Vähäisempi ruokamäärä voi olla yksi tapa antaa sitä kehon tarvitsemaa tilaa. Tsemppiä ja kyllä se siitä! Pidä lippu korkealla!

 7. Luepa piia pajusen postaus aiheesta, ehkä sullekkin tulisi järkeä päähän sen luettuasi

  • 😀 Katoppa mun ig story niin näät kuinka paljon minun minimi on 😂

 8. Lepo on todellakin influenssan jälkeenkin tärkeää, ettet sairastu ikäviin jälkitauteihin, kuten keuhkokuumeeseen.

  Ja varmasti tiedätkin, että stressaaminen kisoista ei auta paranemista yhtään. Sairastumisella on aina joku merkitys ja sen tarkoitus on pysäyttää keho lepäämään, kun sillä on siihen tarve.

  Täällä paraikaa itsekin ihan perusflunsaaa koen… Tee meditaatioharjoituksia. Niillä saat mielen rauhoittumaan 🙂

 9. En usko, että kukaan halusi Kristaa loukata, tuo ”minimi” vaan oli ehkä hieman hämäävä termi, itsellenikin tuli kieltämättä mieleen, että mennään jollain minikaloreilla. Kristan syömät kalorit eivät meille muille kuulu, mutta väärinkäsitysten välttämiseksi olisi ehkä kannattanut käyttää jotain toista ilmaisua 🙂

  Ja toisille se ruoka uppoaa ongelmitta sairaanakin, itselläni kovassakin flunssassa ruokahalu vaan kasvaa ja syön/voisin syödä ihan järkyttäviä annoksia! 😀

 10. Oliko teillä rokotukset otettuina? Olen ymmärtänyt että tänä vuonna ei olis oikein osunut kohilleen cocktail…

  • Meillä ei ole rokotuksia, en jotenkin usko niihin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 13
Tykkää jutusta