”sanoin jokaiselle vastaantulijalle ….”

Suomi 100 vuotta. Tänään aijon katsoa linnanjuhlat oikeastaan vain sen takia, koska haluan nähdä vetraanit. Heidän takiaan saamme henkittää raitista ilmaa ja saamme ylpeästi olla suomalaisia. Menemme tänään Jonin mummolle itsenäisyyspäivälounaalle, pikkasen kyllä harmittaa olla dietillä, kun jää mummon herkkumurkinoista paitsi. Nooh katsotaan miltä kunto näyttää Jouluna, sattaa nimittäin olla, että saan ottaa Joulun normaalisti. Silloin sitten palapaistia tulee menemään, koko dietin edestä 😀

Mitä vanhemmaksi tulee sitä paremmin ymmärtää sen miten paljon huonommin asiat olisivat, jos emme olisi 100 vuotta sitten voittaneet itsenäisyyttä! Minulla on omat vahvat mielipiteeni asioiden suhteen, mutta ehkä parempi pitää ne omina tietoinaan. Olen 100% isänmaallinen ja muuksi en muutu tapaihtuisipa tulevaisuudessa mitä tahansa!

Muistan lapsuudestani todella hämärästi, kun äitini ukki kertoi sota tarinoita. Muistan myös, että niistä yritettiin olla puhumatta varmasti juuri sen takia kun olin niin nuori.. Harmittaa, kun en tarkalleen muista tarinoita mitä kuulin, mutta raakaa se oli.. Ei meidän ikäpolvi saati meidän tulevat lapsemme voi ymmärtää mitä sota tarkoittaa. On kuitenkin todella upeaa, että olemme saanneet elää samaan aikaan veteraanien kanssa ja jopa heitä tavata. <3

Olimme Mossin kanssa aamulenkillä ja sanoin jokaiselle vastaantulijalle ”hyvää Itsenäisyyspäivää”. Sain jokaikiselle hymyn huulille ja samalla itselleni tuli todella hyvä mieli.

Nyt haluan sanoa juuri sinulle, hyvää Itsenäisyyspäivää. Sanokaa rakastavanne ja pitäkää huoli läheisimmistänne, mikään ei ole itsestäänselvyys tässä maailmassa.

 

kristaseuna

3 vastausta artikkeliin “”sanoin jokaiselle vastaantulijalle ….””

  1. itsenäisyyttä ei voitettu 100 vuotta sitten, päätettiin vain itsenäistymisestä.

  2. etkö aio jouluna ottaa ns rennosti/vapaasyöntipäivä vai menetkö diettiruoalla? ikävä jos näin on voisit nauttia ihan hyvin joulusta kun on kerran vuodessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta