Kiperä kysymys, johon vastaan nyt!

Minulta on nyt kyselty monta viikkoa eri kanavien kautta olenko vielä välitystoiminnassa mukana. Aluksi olin päättänyt etten vastaa kyseiseen kysymykseen, koska halusin ”suojella” itseäni kaikilta kommenteilta. Minulla ei ole mitään tarvetta salailla kuitenkaan totuutta, joka on se ettei ala kaikessa glamourissaan ollut yhtään minun juttuni! Kaikki lapsuuden unelmani eivät pitäneet yhtään paikkaansa 😀

 

Tuon 4kk aikana ymmärsin oikeastaan päivä päivältä paremmin miten paljon arvostan vapaa päiviä ja tarkkoja työaikoja. Kun työt loppuu voit jättää kaikki ajatukset niiden ovien taakse ja pääset nauttimaan omasta elämästäsi. Vaikka alalta pystyy tienaamaan todella paljon, minulle raha ei merkitse käytännössä enään mitään. Onnellisuus ilman ahdistusta on niin arvokasta, ettei sitä rahalla voi korvata. Arvostan todella paljon ihmisiä, jotka pystyvät yhdistämään kyseisen työn, perheen ja oman elämän.<3

Olen siis lopettanut kyseiset hommat kesäkuun lopussa ja olin 6vk lomalla miettien mitä hittoa haluan elämältä. Olin todella ahdistunut ja surullinen tuolloin. Joni, vanhempani ja ystäväni olivat kyllä todella suuri tuki ja turva sanoessaan ”nyt jäät kotiin ja nautit kesästä”. Tiedän työ vuosia olevan vielä noin 50 edessä, joten jos pari kuukautta pidän lomaa minun ei tarvitse tuntea itseäni laiskimukseksi.

Olen vaihtanut tämän vuoden puolella töitä kuin sukkia. Mitäs sitten? Töissä vietät kuitenkin suurimman osan päivästäsi, joten sen pitäisi olla suurimmalta osin miellyttävä/kiinnostava työ, joka ei aiheuta stressiä. Vaikka ”hyvä” myyjä olenkin ei sen tuoma stressi ole minua varten. Olen jo tottunut ajatukseen, että sovin normaaliin työhön ja vapaa-aikani elän koko sydämmellä! Olen ainakin todistanut sen, että töitä saa kun oikeasti haluaa! Kaikki on itsestään kiinni!

kristaseuna

9 vastausta artikkeliin “Kiperä kysymys, johon vastaan nyt!”

 1. Rohkea ja ihan varmasti oikea päätös. Ja asia josta ei ole helppo kertoa kaikille.. Ota riittävästi aikaa ja mieti rauhassa mitä tahdot tehdä – omasta kokemuksesta voin sanoa että se kannattaa. (Terveisin samankaltaisessa hommassa itsensä melkein loppuun polttanut ja sittemmin alaa vaihtanut – mutta tästä opin että äärettömän kilpailullinen myyntiorganisaatio ei kuitenkaan oo mun juttu, vaikka ”hyvä myyjä” olinkin).

  Huippua on että myyntikokemuksesta on aina hyötyä ja niitäkin hommia on erilaisia jos alalle tahtoo kuitenkin jäädä.

  • Kiitos ihanasta kommentista <3 kaikki aikanaan ja elämässä on rikkaus, että voi kokeilla uusia asioita ja sitä kautta löytää oman polkunsa!

 2. Samaa mieltä tuosta työajasta, yrittäjille nostettava hattua, jotka tekee töitä ympäri päivän ja viikon! Ja teillähän riittää hommaa taloprojektin suhteen, fyysinen työ on joskus parhainta terapiaa 😉 Itseäni on ainakin auttanut se, että lähtee vaikka raapimaan vanhoja ovia maalista niinä päivinä, kun on hukassa työjuttujen kanssa ja mieli on maassa. Missä mallissa tonttinne muuten on? Meillä kaadettiin pari puuta alkukesästä niin voin kuvitella kuinka suuri savotta teillä on sen myrskyn jälkeen 😀

 3. Lasten kasvettua kun palasin työelämään niin työaika oli se mikä ratkaisi ei raha, yhteinen aika läheisten kanssa kiilaa ohi kirkkaasti. Ymmärrän ratkaisusi siis erittäin hyvin. Ja samoilla linjoilla, että aika hyvin töitä tekevälle löytyy!

 4. Mun täytyy kyllä nyt kommentoida, että ei niitä töitä kyllä aina saa, vaikka kuinka haluaisi. Tuo aika lailla vähättelee niitä, jotka kaikkensa asian eteen tekevät, mutta eivät noin vain työllistykään.

  Moniin esim. asiantuntijapaikkoihin on kova tunku ja paikkoja vain se yksi. Nämä ihmiset, jotka olisivat täysin sopivia ko. tehtäviin eivät työllisty myöskään ns. helpompiin töihin koska ovat niihin liian koulutettuja ja kokeneita. Olen itsekin haastatellut monia todella hyviä hakijoita, joille olisi halunnut antaa mahdollisuuden, mutta kun paikkoja on aina rajoitettu määrä.

  Kiva että sinä olet työllistynyt nopeasti, mutta ei kannata tehdä sen perusteella ihan noin rajuja yleistyksiä 🙂 Kaikki ei ole pelkästään itsestään kiinni – on myös paljon kiinni ajoituksesta ja hyvästä tuurista.

 5. Tulipa kokeiltua onneksi tuokin ala, ja totesit ettei ole sinulle sopiva. Jotain positiivista tavallaan. Totta, työvuosia ehtii tässä maailmassa kyllä vielä tekemään ja tulevaisuudessakin työnkuvat monipuolistuvat ja yha harvempi tekee uraa samassa paikassa 20 vuotiaasta eläkeikään asti. Tsemppiä jatkoon! 🙂

 6. Ei liity tähän postaukseen mitenkään, mutta sinulla on aina niin kivan näköisiä salihousuja, niin voisitko mitenkään vinkata paikan tai pari, josta olet housuja ostanut/saanut? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 31
Tykkää jutusta