Vihdoin elämämme muuttuu!

Välillä on pakko hyväksyä se ettei oma mieli pysy aina pään. Sen huomasin aamulla puhuessani äitini kanssa. Puhelu loppui näin ”ainiin en oo varmaan kertonu, että me tarjottiin tontista ja myyjä hyväksyi tarjouksen”. Siinä kohtaa tajusin itsekkin, että ME ALETAAN RAKENTAA TALOA!?

Johan tätä on vuosi suunniteltu, mutta silti se on mennyt minulta täysin ”ohi”. Niin moni projekti on mennyt syystä tai toisesta mönkään, joten ehkä sen takia olen skeptinen. Me molemmat olemme. Kiinteistö/tonttikaupoissa on varmuus vasta, kun pankissa rahat ovat siirtyneet ja nimet on kauppakirjoissa. Mahdollisuus perääntyä on siis ehkä liiankin helppo. Sen takia en varmaan ole halunnut sisäistää tätä vielä kunnolla!

Huomenna mennään hakemaan taloista tarjouksia ja sitten toivottavasti pääsemme tontista kaupoille mahdollisimman nopeasti. Pitää laittaa rakennuslupa vetämään ja Vantaalla siinä voi tovi kestää. Vappuna puhuimme tästä tietenkin Karlan ja Villen kanssa. Paljon puhutaan, että pariskunnat eroaa rakentaessaan taloa, onhan siinä varmasti stressikäyrät ihan suorana. Tulin kuitenkin onnelliseksi Karlan kommentista ”te ootte kyllä omat sotanne jo sotineet, joten yks talo ei tunnu enään missään”. Täysin totta, en usko tämän vaikuttavan ainakaan negatiivisesti meidän suhteeseemme. <3

Tällaista meillä täällä, eli olemme jännien asioiden äärellä. Tietenkään mikään ei tosiaan vielä ole varmaa, mutta nyt olemme päässeet tässä projektissa pidemmälle kuin missään aikaisemmassa. <3 Ensi vuoden alusta jos pääsisi muuttamaan omaan taloon niin olisimme todella onnellisia. En malta odottaa, että pääsen suunnittelemaan sisustusta!

Nyt kaikki sormet ja varpaat ristiin, että tässä ei tule enään takapakkia. Ikinä ei kannattaisi kertoa asiasta julkisesti, ennenkuin asiat on varmoja 😀

Oletteko te rakentaneet, kertokaa kaikki kokemukset! <3

kristaseuna

3 vastausta artikkeliin “Vihdoin elämämme muuttuu!”

 1. Onnea! Me saimme juuri muuttoluvan taloon, jota vuosi sitten aloimme rakentaa <3

  Sen verran voin sanoa, että ensi vuoden alku valmiille talolle on liian hätäinen, juhannus on realistisempi. Aloittakaa projektinne teettämällä maaperätutkimus, sen jälkeen tiedätte paljon enemmän tontista. Rakennusluvan saamiseen voi kesäaikaan mennä useampi viikko, samoin vesi- ja sähköliittymiin. Ja kun taloa tehdään, niin betoni kuivuu kauan. 🙂 Jos otatte pakettitalon, niin niiden toimitusajat menevät varmasti loka-marraskuulle valmistajasta riippuen. Myös maanrakentajat ovat kesällä varattuja, joten projektin aloittaminen menee varmasti syksyyn.

  Kannattaa käyttää paljon aikaa talopakettien ja maanrakennusfirmojen vertailuun, siinä säästää jo paljon rahaa. Kilpailuttakaa kunnolla ja vaatikaa etuja. Lisäksi vastaava työnjohtaja kannattaa ottaa heti alussa mukaan suunnitteluun ja johtamaan projektia. Tsemppiä! 🙂 Meillä ainakin parisuhde vain vahvistui raksaprojektin aikana <3

  • Kiitos kommentistasi! <3 saimme tänään tarjouksen ja huomenna saadaan toinen, kyllä se tästä etenee omalla painolla 🙂

   Ihana kuulla, että suhde vahvistui! Ihanaa kevättä sinne!

 2. Uskoisin, että suurimmat kriisit tulevat silloin kun talonrakennusprojektin ohella on muita suuria elämänmuutoksia kuten lapsen syntymä tms. Tai jos helmoissa pyörii muutama lapsi ja apua tarvitsevia lähiomaisia jne.

  Teillä vaikuttaa olevan ihan ideaalitilanne, voitte töiden ohessa keskittää tarmonne yhteisen kodin suunnitteluun ja rakentamiseen. Voisin uskoa, että se jopa lähentää : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta