Kun lihotat niin laihdut.

Muistatteko, kun vain reilu viikko takaperin julkaisin postauksen, jossa kerroin ottavani nyt löysää joulun suhteen? Lähinnä jouluherkkujen suhteen! Päätin siis olla ottamatta stressiä, vaikka paino nousisi ja päivittäin tulisi pipari jos toinenkin syötyä.

Nämä ihanat housut Boombodyltä! Saatatte nähdä heidän etusivulla myös minut ;)
Nämä ihanat housut Boombodyltä! Saatatte nähdä heidän etusivulla myös minut 😉

Olen syönnyt lähes päivittäin ulkona, mutta suurin ero aikaisempaan ravintola syömiseen on se, että syön terveellisesti! Minun ei ole tehnyt mieli edes niitä hampurilaisia, vaikka nyt olin hyvällä omatunnolla päättänyt niitä syödä, vaikka päivittäin. Miten se meneekin niin, että kun jonkun asian ”kieltää” sitä alkaa pahemman kerran himoitsemaan. Niinhän se menee myös lapsilla. Muistan, kun äitini näin joulun alla sanoi ”et mene sitten kurkkimaan äitin vaatekaappeihin”. Kyllä kävin kaikki kaapit läpi, löysin lahjat ja niistäkin puolet jo kulmasta revin auki 😀 Elämä on psyykkistä peliä itsensä kanssa ja on päätettävä mitä nappulaa liikuttaa seuraavaksi.

img_20161217_152719

Viikonloppukin oli erityinen. Pikkujouluissa söin vähän sipsiä ja pari isoa piparia, koska ajattelin sunnuntaina olevan taas kunnon herkkupäivä. Kisojen jälkeen ei ole yhtään viikonloppua ollut, jolloin en olisi syönnyt yhtenä päiväni mitä mieleni tekee. Nyt oli ENSIMMÄINEN viikonloppu, kun söin naurettavan vähän, vain pikkujouluherkut. Miksi mieleni ei tee mitään muuta, kun puhdasta ruokaa? Kerrankin päätän ottaa rennommin niin mieleni ei tee mitään. Kilo on painokin tippunut, joten tosi hyvin edistyy tämän lihoaminen.. 😀 Yritän tsempata asian suhteen, paitsi jos ei maistu ja joutuisi väkisin ahtaamaan niin annan olla, jätän herkut muille.

Ihanaa jouluviikkoa kaikille!

kristaseuna

6 vastausta artikkeliin “Kun lihotat niin laihdut.”

 1. Hienoa, että olet sisäistänyt tämän asian 😉 Herkkujen kieltäminen (dieetillä) on just se syy miksi monet sortuvat.

 2. Tosi kiva että olet onnistunut joustamaan ja ettei tule morkkista. Niin kai se on ja mitä monet rav.terapeutitkin sanoo kun ei kiellä itseltään mitään ja kategorisoi ruokia paha-hyvä niin rentous syömisessä säilyy ja se on OSA elämää, ei itse elämä. Otetaan Joulu rennosti.

 3. Moi, pakko oli laittaa kommenttia, koskapa tämä viimeisin blogikirjoituksesi oli mielestäni sisällöltään aivan ala-arvoinen. Olet olevinaan päättänyt olla ottamatta stressiä syömisistä jouluna ja kuitenkin kilometrien päähän paistaa se, että kyttäät kuitenkin joka hetki mitä suuhusi laitat. Jos olet syönyt ulkona tai herkutellut muuten, niin sitten kiristät normiruokaa lopulta päivää. Kirjoitit, että joulun aikaan ei haittaa, jos pari kiloa tulee lisää painoa, mutta kuitenkin, jos tulet mässäilemään herkuilla pyhien aikaan, niin sitten vähennät muuta ruokailua. Eli tarkoitan tällä sitä, että et todellakaan ota rennosti syömisten suhteen, vaan tarkkailet kaloreita kuitenkin joka päivä läpi joulun.

  Tällaiset huuhaa-kirjoitukset uppoavat kyllä normikansaan, kun veitsi sulaan voihin. Annat heille kuvan siitä, että vedät normiruuat päivän mittaan ja herkuttelet vielä siihen päälle läpi joulun. Sitten tehdään tällaisia postauksia, että ”olenpas tässä ”herkutellut” nyt x päivää ja paino on vaan tippunut, hups!”, kun todellisuudessa vähintään alitajuisesti olet koko ajan tarkkaillut kokonaisenergiansaantia.

  Aika läpinäkyvää kirjoittaa, että ”pyhä kroppani on nyt ilmoittanut minulle, että se ei halua tänä jouluna herkkuja vaikka minä niitä nyt vapaasti saisin syödäkin”. Tostahan oikein paistaa se, että olet OIKEASTI alitajuisesti kieltänyt itseltäsi lihomisen ja nyt sinun pitää vaan esittää fitnessurheilijaa, jonka ”kroppa voi täydellisesti ympäri vuoden ja ilmoittaa minulle mitä se juuri nyt haluaa”. Uskottavuuspisteesi laskivat entisestään.

  • Komppaan. En itsekään käsitä kuinka yksi hetki puhutaan, että nyt syödää ja otetaan rennosti, eikä kilot haittaa. Ja sitten tammikuussa aloitetaan dieetti, koska kaikki muutkin aloittaa. Eiköhän kropan tasapainotila tarkoita juurikin sitä, että aina hetkuttelupäivien jälkeen ei tarvitsisi alkaa kiristelemään. Jos kroppa toimii hyvin ja on löytänyt tasapainon, eivät pienet muutokset hetkauta painoa pidemmällä tähtäimellä juuri mihinkään, etenkään, jos kisadieetti ei ole päällä.

 4. Oon miettinyt ihan samaa kuin Antti. Musta on hienoa, että Krista on kuitenkin vähän edistynyt tässä! Mulla on ihan sama homma kuin Kristalla ja monella muulla. Mikäli sorrun ahmimaan tai syömään jotain epäterveellistä –> pelkään lihoavani –> rankaisen itseäni seuraavina päivinä kompensoimalla treenillä tai kalorivajeella. Se on pahinta mitä voi itselleen tehdä, koska toi sama kehä tulee toistumaan. Onneksi olen jo ymmärtänyt tämän, niin en anna itselleni enää valtaa tehdä niin ja siihenhän auttaa ihan vain se, ettei kiellä itseltään liikoja niin niitä mielitekoja ei synny.

  Kannattaa muuten katella Layne Nortonin videoita ”metabolic damage” 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta