LIHON ITSEVARMASTI

Nyt on paras aika vuodesta puhua itsevarmuudesta, jouluherkut maistuu ja se alkaa salakavalasti näkymään vyötäröllä. Itselläni tuntuu myös olevan suuri haaste olla tiukka itselleen ja kieltäytyä päivittäin tarjottavista herkuista. Olen myös huomannut sen mitä useammin napostelen sitä vaikeampi niistä on enään kieltäytyä ollenkaan. Tein nyt itseni kanssa ennenkuulumattoman päätöksen, nimittäin nyt otan  loppuvuoden todella rennosti. Vihdoin tämä rentous tuntuu hyvältä, ei stressaavalta vaan juuri oikeaan saumaan tervetulleelta.

img_20161211_134957

Jos elopainoa tulee tästä rentoudesta 2 -3 kg, IHAN SAMA! Saan nämä hurjat kilomäärät heti tammikuussa pois perskannikoistani, mutta Joulua en saa takaisin. En saa takaisin kivoja illallisia ystävien kanssa, en saa takaisin joululounaita sukulaiden parissa. Taidan ensimmäistä kertaa olla vuosiin näin rentoutunut Joulun kynnyksellä ja huh miten helpottava olo. <3 Aina kun katse on tiukasti seuraavissa kisoissa on tietenkin oltava tiukempi linja. Esimerkiksi viime Jouluna sain 2 päivää luvan kanssa herkutella miten halusin, mutta sen jälkeen oli palattava ruokavalioon. Kisakauden alkuun oli vain muutama hassu viikko vuoden vaihteen jälkeen niin en voinnut kerryttää elopainoani enempää. Nyt halutessani voin 😉

Olen kasvanut ihmisenä aika hurjan harppauksen sanoessani, että joulukilot tuskin vaikuttavat itsevarmuuteeni. Haluan ainakin uskoa näin. Olen ollut nyt mielestäni todella siistissä kunnossa koko vuoden ja sitä kautta olen myös ollut itsevarmempi kuin koskaan aijemmin. Painoni ei ole jojoillut niinkuin aikaisempina offi-kausina, joka on aivan varmasti vaikuttanut itsevarmuuteeni! Vaa’an lukemalla ei oikeasti ole mitään merkitystä, kunhan pelikuva miellyttää. Viime viikolla kävin piiitkästä aikaa puntarilla ja se näytti samaa kuin elokussa, joten nyt voi hyvillä mielillä ottaa rennosti, koska kroppani on löytänyt painonsa missä haluaa pysyä. Olen suunnitellut jo itselleni tammikuulle lyhyttä diettijaksoa, koska kaikki muutkin aloittaa tammikuussa 😀 Haluan nähä miten itse tulkitsen omaa aineenvaihduntaani ja miten nopesti alkaa kroppa taas reakoimaan.

Otatko sinä rennosti nyt Joulun?

kristaseuna

16 vastausta artikkeliin “LIHON ITSEVARMASTI”

 1. Superhyvä sopimus itsesi kanssa! Mulla on vähän sama, mutta ihan tarkotuksella haluaisinkin vähän massaa lisää 😉 Mietin sellasta et oisko sun kroppas sen takia pysynyt viime dieetin jälkeen siistimmässä kunnossa kuin aiemmilla off-kausilla, kun sen ei oo tarvinnut stressata seuraavasta tulevasta kisakaudesta ja oot muutenkin ollut selkeesti armollisempi treenien suhteen ja ruokailun suhteen? Kroppa on niin fiksu että huomaa ainakin itteni kohalla aina kun on vähänkin jotain työstressiä yms.. niin heti alkaa olee tukossa. Ja sit taas puolestaan kun elelee kiireettömästi ja ilman stressia on aina kropassakin kevyempi olo!
  Ihanaa loppuvuotta sulle Krista! <3

  • Ihanaa loppuvuotta ja joulua myös sinne!! <3 <3 KIIIITOS!

 2. aivan ihana lukea tällaista rentoa sallivuutta joulun alla, kiitos. joka tuutista pursuaa ”näinvältätjoulukilot” ja ”joulunsalakavalatkaloripommit” kirjoituksia, ei jaksa. joulu on yksi juhla muiden ohella ja paljon muutakin kun ruokaa ja lihomisen pelkoa. itsevarmuutesi ei ole kiloista kiinni ja olet ollut tosi kadehdittavan hyvässä kunnossa koko vuoden. välillä tuntuu vaan että mielialasi/suhtautumisesi vaihtelee välillä ollaan tositiukkoja ja nyt sitten rentoa. ehkä se kultainen keskitie pikkuhiljaa löytyy=) hyvä pointti tuo läheisten seura; onko mieluummin läheisten kanssa sosiaalisessa tapahtumassa kuten muut vai yksin jossain nurkassa oman tupperwarekipon kanssa? ihanaa joulunodotusta, nyt voin itsekin olla rennoilla mielin!

 3. ❤❤❤ Ihanaa Krista 😊😊😊 Joulun aikana ruokastressaus vaikuttaa lähes poikkeuksetta nimittäin ihmissuhteisiin, niin paljon on kahvittelukutsuja ja illallisia, että elämä on oikeasti paljon enemmän elämisen arvosta kun voi vaan kiittää ihanasta kutsusta ja mennä nauttimaan yhdessä perheen kanssa 😊

 4. Tämä oli ihana postaus näin joulun alla! Tervettä että osaa vähän hellittää ja nauttia myös ruuasta hyvällä omalla tunnolla. Varsinkin kun suhde ruokaan ja syömiseen on oikealla mallilla ja kokemuksesta tietää että jos jotain kertyy sen saa kyllä halutessaan poiskin. Ei joulu tietysti tarkoita että pitäisi mitään ruokaövereitä vetää mutta vähän turhalta tuntuisi myös kaikista herkuista kieltäytyminenkin muutaman kilon kertymisen pelosta. Annat hyvää esimerkkiä muille ja hyvä olo ja itsevarmuus loistaa läpi 🙂 Tämä juttu oli mukava lukea!

 5. Tuli hyvä mieli tästä kirjoituksesta 🙂 Samoilla linjoilla itsekin. Elämästä saa nauttia. Hyvää joulunaikaa sinulle! <3

 6. ”Seuraavat kaksi viikkoa ajattelin elää ”tiukasti”, koska Joulu lähtee aina käsistä ainakin syömisen osalta ”

  Lainaus edellisestä postauksetasi. Jotenki useastikin rivien välistä voi lukea, että et ehkä olekaan niin tasapainossa kuin ehkä annat ymmärtää ?

  • Pakko sanoa, että nyt on mieli muuttunut edellisestä postauksesta. Sen verran paljon rautoja tulessa, joka aiheuttaa stressiä niin eilen päätin löysätä ruokailuiden suhteen 🙂

 7. My thoughts exactly! Oon viimeiset kaksi vuotta jättänyt kaikki jouluherkut syömättä mutta nyt aion nauttia niistä hyvällä omallatunnolla! Pari lisäkiloa ei kaiken lisäksi olisi edes pahitteeksi; alipainon rajoilla kun olen.😄 Kiva kuulla että pystyt nauttimaan joulusta herkkujen kaloreita miettimättä 😉

 8. Itse ainakin herkuttelen nykyään suht harkitusti sen takia, että olen paitsi tullut herkkujen suhteen nirsommaksi, niin niistä tulee myös huonompi fiilis helpommin. Esim. nykyään jos käyn ravintolassa syömässä jotain mättöä, niin en voisi kuvitellakaan meneväni sinne sen jälkeen pariin viikkoon. Sen sijaan kaipaan ihan kotiruokaa. Tai esim. viikonloppuna syön herkkuja yhtenä päivänä, niin ei kyllä muutamaan päivään tee mieli. Ja syön kaiken nimenomaan kerralla, eli jos iltapäivällä herkuttelen, niin ei todellakaan tee mieli enää illalla napsia jämiä. Ja joo, syön kyllä paljon herkkuja kerralla, mutta en sillä lailla, että tulisi joku superähky, vaan sillä lailla ”hyvällä tavalla täysi olo”, eli mulla on vaan iso maha 😀

  Joulun aikaan tavallisesti syön laatikoita ym ihan kohtuudella, enkä koe niitä ns, herkkuina, vaan vähän epäterveellisempänä normiruokana ja niitäkin syön ehkä parina päivänä vain. Lahjasuklaita saatan jonain päivänä natustella isomman kasan, mutta taas se jää varmaan siihen yhteen päivään. Eli itse en ymmärrä, miten kaikki puhuvat joulukiloista ym 😀

  Mtta kaikkihan me ollaan erilaisia 🙂 Mukavaa joulun odotusta!

 9. Oon vähän ristiriitaisissa fiiliksissä jouluherkuista. Sillä viime jouluna ”annoin itselleni luvan ” syödä jouluaaton ja joulupäivän. Mutta olin ollut koko sen edeltävän vuoden ilman herkkuja..kokonaan. Ja siinä vaiheessa elopaino oli sellainen että se vähän niin sanotusti kaipasi lihaa luiden ympärille.
  No nyt viimeisen vuoden olen edelleen treenannut 6-7 kertaa viikossa, mutta syönyt vapaammin ja terveellisemmin. Herkkuja on mennyt useampana viikonloppuna tänä vuonna, kuitenkaan suurempia ylilyöntejä olematta.
  Oon lähdössä reissuun tammikuun alussa 1,5 kuukaudeksi ja haluaisin olla siellä itsevarma kropastani, joten siksi palloilen vielä tiukan vai rennon joulun välillä. Toisaalta 2 päivää ei varmastikkaan kovin pahaa jälkeä saa aikaiseksi, mutta mitä jos se venyy muutamaan päivään tai jopa viikkoon. Se vähän jännittää ja laittaa ajatukset liikkeelle.

  Ihanaa että sie oot päättänyt tehdä niin kuin teet ja voi vitsit jos joskus saisin itsellekin tuon itsevarmuuden mikä sinusta huokuu! 🙂

 10. Mun mielestä oot tosi pienessä kunnossa. Eikö sun pitäs nimenomaan syödä yli kulutuksen aka nostaa painoa ja kasvattaa metabolista kapasiteettia, jotta saat lihasmassaa? Sähän joudut olee ihan kitukaloreil jos aiot kohta taas dieettaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta