MEIDÄN PARISUHDE

Olette toivoneet minulta postauksia eri aiheista ja päätin alkaa niitä nyt toteuttamaan! Ensimmäisenä ja tärkeimpänä paneudun parisuhteeseemme ja annan pyydettyjä vinkkejä <3

img_7740

Kaikissa suhteissa on omat kulmat, joita pikkusen hiomalla saa timanttisen kaksikon. Nyt pystyn puhumaan tästä kokemuksella, koska neiti Seuna on ollut vielä vuosi sitten kahdeksankulmainen. Viime talvesta lähtien olen itse halunut hiota omia kulmiani ja se on kannattanut! Vaikealta edelleen tuntuu ajatella alkuvuotta, kun Joni lähti pois kotoa. Miksi sitä kuitenkaan kiertelemään? Se avasi meidän molempien silmät ja pelasti suhteemme. Vaikka emme asuneet saman katon alla näimme ja olimme päivittäin tekemisissä. Muutamassa kuukaudessa ymmärsimme, että tämä on se juttu, jonka takia vielä sadannen kerran taistellaan.

Isoin kulma mikä minulla oli hiottavana oli mustasukkaisuus. Nyt sen sanon ensimmäistä kertaa julkisesti ääneen ja se ei enää haittaa, sillä se kulma on hyvin hioutunut pyöreämmäksi! Minulle on tullut paljon viestejä tähän asiaan liittyen ja se sai silmäni aukenemaan, kun niihin vastailin. Moni selvästi taistelee tällähetkellä mustasukkaisuutta vastaan, koska pikkujoulukausi on kuumimmillaan. Olen sisäistänyt tärkeimmän neuvon ”se jos toisella on kivaa festareilla tai laivalla ei ole minulta pois”. Monesti ollaan kateellisia kumppanille, joka lähtee pitämään hauskaa ystäviensä kanssa, mutta miksi? Miksi silloin on syy kiukutella ja pitää mykkäkoulua? On PALJON ihanampaa antaa toisen lähteä hyvällä mielellä, koska silloin hän myös tulee kotiin innoissaan <3 Olen kokeillut kumpaakin ja suosittelen jälkimmäistä keinoa kaikille!

img_7739

Parisuhteessa on aina kaksi ihmistä, joten kukaan ei hakkaa yksin päätä seinään. Molempien on oltava valmiita tekemään kompromisseja, tähän me molemmat ”kovapäät” olemme oppineet paremmin kuin olisin uskonut! Kunnioitusta meidän suhteesta ei ole koskaan puuttunut ja se on mielestäni yksi tärkeimmistä elementeistä onnistumiseen. Luottamus, sen tärkeyttä ei varmasti tarvitse edes mainita. Niin kauan kun toinen on luottamuksen arvoinen ei ole mitään hätää. Meidän suhteessa ei ole koskaan tapahtunut mitään miksi en luottaisi Joniin.

img_7741

Huumori on myös yksi isoin asia miksi en voisi kuvitella elämääni ilman J:tä! Meillä nauretaan joka päivä, yleensä minä olen ”pilkan” kohteena ja saan kunnon huutonauru hepulit. Äitinikin rakastaa Joni huumoria, miten se saa aina negatiiviset asiat kännettyä huumorilla positiiviseksi.

Kiitos murmeli, kun olet siinä <3 ( aika siirappista)

 

kristaseuna

20 vastausta artikkeliin “MEIDÄN PARISUHDE”

 1. Mä en oo koskaan ymmärtänyt mustasukkaisia ihmisiä.. Toki sellainen pieni mustasukkaisuus on ihan OK ja piristävää, mutta sellainen hirveä kontrollointi ja kyttääminen.. Mitä hemmettiä.. Mä oon aina sanonut mun poikaystäville, että jos tunnette tarvetta pettää, jättäkää mut ensin ja sitten saatte tehdä mitä haluatte.
  Mun mielestä ei oo järkeä olla edes yhdessä jos toista pitää epäillä. Ja toisaalta jos toinen pettää, se kertoo siitä, että suhde oli huono alunpitäenkin joten sen on aikakin loppua.

  • Kommentti oli suoraan mun ajatuksista! En kyllä ymmärrä pientäkään mustasukkaisuutta. Ja juurikin omalla kohdalla ajattelen myös että ei suhde ole koskaan ollut hyvä jos on mustasukkaisuutta. En ikinä jatkaisi suhdetta, jos se perustuu mustasukkaisuudelle. Eihän sellaiselle jaksa tuhlata energiaansa :’D

   Meillä on parisuhteessa selvät säännöt. Saat tulla ja mennä miten haluat, ilman toisen tenttaamista. Tiedät omat rajasi ja jos pussailet toisen kanssa on se ero samantien. Mikäli et ole enää onnellinen kumppanin kanssa ja haaveilet muista, erotaan. Ei salaisuuksia. Loppujen lopuksi parisuhde on todella helppo, kun molemmilla on samanlaiset arvot. Täydellistä ei ole kenelläkään, mutta vahvalla pohjalla selviää kaikesta. 🙂

 2. Ei kannata tuomita liian jyrkästi, ellei tiedä taustoja – tämä siis edellisille kommentoijille 🙂

  Minä en koskaan pitänyt itseäni mustasukkaisena tyyppinä. Silloinen avopuolisoni sai mennä ja tulla, meillä oli minun mielestäni tosi hyvä parisuhde, naurettiin, tehtiin yhdessä juttuja, mies lähti opiskelemaan osittain toiselle paikkakunnalle. Yhteisiä vuosia takana yli neljä, häitä suunniteltiin. Selkeät samanlaiset arvot, mies vieläpä sitä mieltä että pettämisestä peli heti täysin poikki ja samaa mieltä olin itsekin.

  Ja sitten mun elämä romuttui. Sain kiertoteitse tietää mun miehelläni olleen laivareisullaan toisen naisen. Mitä helvettiä? Se epäusko oli ihan kamalaa. Mies sai vakuuteltua, ettei siinä tapahtunut kun halailua ja puhelinnueron vaihto. Yritin luottaa ja hiljalleen annoin itselleni luvan uskoa mieheni puhuvan totta. Puoli vuotta meillä menikin ihan hyvin, kunnes sain kuulla että suhde tähän toiseen naiseen olikin koko ajan jatkunut opiskelupaikkakunnalla. Siitä alkoikin mun elämäni alamäki joka lopulta johti masennukseen ja sairauslomaan töistäni. Se sattui niin paljon, että itken kun kirjoitan tätä, vaikka tapahtumasta on jo yli 2 vuotta.

  Sairausloman ja terapian päättymisestä on tällä hetkellä noin vuosi ja olen nyt onnellisessa parisuhteessa. Vaikka tiedän tämän miehen olevan oikeasti hyvä, joka ei todellakaan minua satuttaisi, nostaa pelko mustasukkaisuuden muodossa välilä päätään 🙁 On ollut kamalaa huomata, miten tuo tähänastisen elämäni kipein ajanjakso minua on muuttanut ja luottaminen on siksi välillä vaikeaa.

  Minä siis ymmärrän myös tiettyyn pisteeseen mustasukkaisuutta, se oli tämän tarinani pointti 🙂

  Kaikkea hyvää Krista teidän parisuhteelle <3 On ihanaa, että ootte saaneet terävimmät särmät pois!

 3. Oma parisuhde parani merkittävästi kun tuli se ahaa-elämys, että maailma kulkee oli se toinen siinä tai ei. Se vaati yhden eroamisen ja muutamia vuosia on-offia, mutta se että olit itsenäinen, tajusit että vaikka se toinen on todella tärkeä niin kannattaa olla myös ihan omaa elämää parisuhteen ulkopuolellakin (mielellään molemmilla) oli erittäin tervehdyttävä havainto. Nyt ollaan oltu yhdessä tyyliin maailman tapista asti ja on ihana kun on omaa aikaa, omia menoja ja toiselle suo niitä kanssa – kun oli myös aika että oli mustasukkainen jo siitä ajasta minkä mies vietti toisinaan kaveriensa kanssa..
  Mustasukkaisuus on myös tosi pimeä tunne joka syö parisuhdetta, toki pieni mustasukkaisuus on ihan tervettä ja inhimillistä, mutta isompana se vaan ajaa sua kauemmas kumppanista. Sun on pakko luottaa siihen toiseen jos aikoo olla pitkään yhdessä. Ilman luottamusta ei suhde vaan toimi. Ja sekin että mitä pidempään on yhdessä, sen varmemmin vastaan tulee myös jotain ulkopuolisia pikkuihastuksia. Niille ei voi mitään, sekin on inhimillistä. Tärkeintä on mitä niille lähtee tekemään. Jos haluat pitää kiinni kumppanistasi, et lähde tavoittelemaan muita.
  Ja jokaisessa parisuhteessa on aina ne omat ongelmansa – mikä on hyvä muistaa on myös se että vaihtamalla ne ei parane, ehkä joku ongelma ei ole sama mutta eri ongelmia tulee sitten tilalle eri kumppanin kanssa, se on varma. Että jos siinä omassa parisuhteessa ei nyt mitään tosi vakavia juttuja ole, niin ehkä niitä kannattaa sietää sen kaiken hyvän edestä sitten.

 4. Voi olla että tämä on Kristalle se syy miksi treenaa ulkonäköä.

  Pelko että mies ottaa paremman.

  Diipadaapa hyvinvoinnista ja liikunnan auvoisuudesta on se pienin syy, ei sellaisesta mt-matskusta valokuva-albumia pidetä.

  Mieslukijoille laitetaan fit kuvia esille jotta pidetään herra mysteerimies kateellisena ja kiimaisena.

 5. Mun mielestä mustasukkaisuuden tunteminen on ihan ok ja normaaliakin. Mutta siis tiettyyn pisteeseen asti vain, ja tarkoitan nimenomaan sitä, ettei vieritetä sitä vastuuta omasta mustasukkaisuudesta toisen ihmisen harteille, vaan mennään ihan sinne omien sielujen sopukoihin jossa pohditaan, mikä triggeroi sen mustasukkaisuuden fiiliksen.
  Mä kestän sen jos mies on mustasukkainen, mutta ottaa myös vastuun omista fiiliksistään eikä ala rajoittamaan menemisiäni, sillä sen sanon ettei se tule ikinä tässä tapauksessa toimimaan.

 6. Tunteilleenhan ei voi mitään, kuten vaikkapa sille, että tulee mustasukkaiseksi. Käytökseensä voi vaikuttaa. Itse opettelin tätä nuorempana ekoissa oikeissa parisuhteissa ihan tietoisesti. Minulla oli heikko itsetunto ja pelkäsin hylätyksi tulemista. Kun mustasukkaisuus nosti päätään en näyttänyt sitä puolisolle vaan yritin suhtautua asiaan ”niin kuin järkevä ihminen tekisi”. Vähän ajan päästä huomasin, että tunteet seurasivat perästä ja mörri möykky oli taltutettu. Toista ihmistä ei voi kahlita. Sen tajuaminen helpottaa ja vapauttaa elämää. Rohkeaa tunnustaa, missä on kehitettävää. Arvostan!

 7. Mäkin olen kärsinyt ja kärsin mustasukkaisiudesta kun entinen mies petti niin nykyisen kanssa on ollut vaikeaa luottaa. Krista kerro kuinka oot päässy tästä eroon? Onko teillä muuten puhuttu et mitkä on pettämisen rajat? Miten ajattelet sen et kun ”päästät” miehes esim laivalle ja hän pettäisikin mutta ei kertoisi sinulle? Onko sulla ollut ikinä tällaista fiilistä? :/ mulla on pahimpana pelkona just tää et pelkään et mies pettää mut ei tuu koskaan kertoon mulle tai sit liian kännissä ja pyytää anteeks ja katuu enkä tiedä jättääkö. Okei ollaan oltu yhes nyt vasta 9kk että siks tällaisia ajatuksia 😀
  Jokatapaukses oli ihana lukee välil tällasta postausta. Olis huikee se kysymyspostaus :))

 8. Minäkään en käsittänyt mustasukkaisuutta, kunnes kohdalle tuli kumppani joka petti ja valehteli 4 vuotta 😃 En sano että haluan käyttäytyä mustasukkaisesti ja epävarmasti, mutta koska en nyt muuhun pysty, niin en seurustele. Tuosta petollisesta suhteesta on nyt 2 vuotta aikaa ja nyt vasta pikkuhiljaa ajattelen että voisin olla valmis uuteen suhteeseen.

  Minua on helpottanut ajatella että kävi mitä kävi niin pärjään myös yksin. Kukaan ei ole vastuussa minun tunteistani tai elämästäni, vastaan niistä itse. Tsemppiä kaikille epävarmuudesta ja mustasukkaisuudesta kärsiville!

 9. Mun on pakko kommentoida tähän, että suurimmalla osalla naisista ei oo mitään hajua, mitä noilla poikien bileristeilyillä tai laskettelureissuilla tapahtuu. Mulla on paljon miespuolisia kavereita ja aika ronskisti siellä säätävät varatut toisten naisten kanssa, koska riski kiinni jäämisestä on pienempi. Vähän jännitystä elämään ja uusia kokemuksia. Näin se vaan on, mutta mustasukkaisuus ei toki asiaa estä mitenkään.

  • niin no kyllä ne naisetkin osaa siellä laivalla varmasti samanlailla mennä jos haluaa. Kaikki on kuitenkin omasta päästä kiinni mitä tekee vai tekeekö 😉

 10. Ihana ja avoin kirjoitus!
  Tunteille ei aina voi mitään, mutta kun ne tiedostaa on se jo iso askel niiden työstämiseen ja musta on hienoa, että pystyy ne tunteensa kohtaamaan ja niitä työstämään 🙂

 11. Munkin on pakko sanoa että risteilyllä kuulemma varatuista 70% pettää. Ja hyvä ystäväni sai juuri kuulla et hänen kihlattunsa oli pettänyt 3 vuotta sitten risteilyllä. Voikohan jotenkin miehestä nähdä tai vaistoa onko risteilyllä pettänyt?

  • Minuta noi pettämis ”tilastot” ovat ihan hölönpölyä. Kyllähän naisetkin pettää, joten en laittaisi vain miesten syyksi 🙂 Tiedän, että sen huomaa toisesta jos jotain on tapahtunut!

 12. Ihana kun kirjoitat tästäkin aiheesta 🙂
  Muuten mitä olet mieltä kun näin pikkujoulujen alla järkätään paljon palju/sauna pikkujouluja? Olisko sun mielestä ok jos miehes menis työkaveri naisten kaa samaan saunaan/paljuun? 🙂

 13. Mä myönnän, että ollaan miehen kanssa molemmat aika mustasukkaisia. Pyrimme kuitenkin siihen, että mustasukkaisuus ei saisi sellaista negatiivista mörköä meidän suhteessamme vaan käännettäis asia positiiviseksi. Eli tavallaan ajateltais asiaa niin,e ttä pieni mustasukkaisuus on myös hyvästä ja kertoo tietyllä tasolla siitä miten paljon toista rakastamme. Tarkoitan siis sitä, että pidämme molemmat toisiamme niin puoleensavetävinä, että ajattelemme molemmat muidenkin huomaavan sen ja katsovan sitä omaa kumppania. 🙂

  Jos vaan toinen suhteesta olis tämänkin verran mustasukkainen mitä me miehen kanssa olemme ja toinen taas ei olisi tippaakaan mustis, se varmaan näkyis suhteessa negatiivisesti. Mutta nyt kun olemme molemmat vähän mustasukkaisia hölmöjä(kin), se ei jotenkin haittaa.
  Koska yks tärkeä juttu on se, että jos toinen kokee typeriä mustasukkaisuuden tunteita, kerromme ajatukset aina ääneen. Useimmiten saamme hyvät naurutkin yhdessä. 😀
  Lisäksi puhumme paljon siitä miten kuitenkin luotamme toiseen ja kunnioitamme toista todella paljon. Se on tärkeä sanoa ääneen ja näyttää, vaikka välillä höpsöt mustasukkaisuus”kohtaukset” saisi vallan. 🙂

 14. Muuten milloin vastaat näihin kommentteihin? 🙂 hihi ei kiire kunhan kysyin 🙂

  • Moikka!

   Yritän vastailla kunhan kerkiän, valitettavasti en ihan kaikkiin kommentteihin kerkeä vastaamaan, mutta aina luen kaikki <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta