Aerobinen talvella!

Lunta on polviin saakka ja sain tänään kunnon aamujumpan kävellessäni 1km matkan töihin juna-asemalta. Siitä se ajatus sitten lähtikin, olen jo pidempään harmitellut, koska en pääse / en uskalla lähteä ulos juoksemaan. Pitäisi hankkia juoksukengät missä on nastat, jotta juokseminen talvella olisi turvallisen tuntuista.

img_7559

Olen halunnut pitää juoksemisesta kiinni ja olen totutellut salilla juoksumattoon. Kuitenkin penikkani eivät suostu ollenkaan yhteistyöhön ja se on tuottanut päänsärkyä. Tänään aamulla aura-auto ei ollut kerennyt kävelyteitä luomaan, joten tajusin kuinka raskasta on kävellä lumihangessa! Lähdinkin töistä suoraan lenkille Uggien kanssa tuonne Mustikkamaan poluille. Pelkkä pystyssä pysyminen sai minut hikoilemaan ja se oli todella hauskaa! Tulevan talven en juokse vaan yritän vain pysyä pystyssä.

Onko kenelläkään antaa vinkkejä kireisiin penikoihin? Olen kokeillut jo kylmä-kuuma hoitoja, zeropointteja ja hierontaa. Nilkkani eivät kestä yhtään kylmyyttä..

Hallitsen muuten tämän viikon FitFasionin snäppiä, joten tulkaa seuraamaan meidän arkea sieltä 🙂

kristaseuna

9 vastausta artikkeliin “Aerobinen talvella!”

  • Oikeesti!? Eipä oo tullut ajatelleeksi, kiitos pakko kokeilla! 😉

  • Joo 🙂 Hyvä tapa on pistää teippi pitkittäin lihasrungon suuntaisesti rentouttamaan lihasta tai poikittain lihasrunkoon nähden antamaan kevyttä poikittaisvenytystä lihakselle 🙂

 1. Moi! Osteopaatti osaa hyvin aukasta penikoita 🙂 kipeetä hommaa mut auttaa! Juostessa kannattaa kiinnittää huomiota oikeanlaiseen ja rentoon askellukseen. Ja aina ennen juoksemista lämmittelee penikoita hieromalla, lähtee veri kiertämään. Kengät vaikuttaa kans paljon ainaki itellä! Fyssari sano mun penikka ongelmiin, että joko hyvin tukevat kengät tai sit semmoset melkeen avojalka kengät. Ja kenkiä kantsii vaihella 🙂 Penikoiden rasittamisen (esim juoksun) jälkeen kylmäpussia! Ite jouduin leikkauttaa toisesta jalasta kalvon auki mikä on kyllä auttanut, mutta leikkaus kannattaa vasta ihan viimeisimpänä jos mikää muu keino ei toimi. En tiedä sinun penikkaongelman syytä mutta itsellä ollut apuna myös henkilökohtaisesti valmistetut pohjalliset 🙂

  Toivottavasti näistä edes jotain apua!!

  • Voi kiitos vinkeistä! Leikkaus on tosiaan se ihan viimeinen ja toivon ettei koskaan joutuisi siihen 🙂 Ihanaa Joulun odotusta!

 2. Mullaki on ollu vaivoja penikoitten kanssa. Hierojalla ja fyssarilla käyny monta kertaa, kuuma-kylmähoitoja ja kompressio säärystimiä kokeiltu, joskus helpottaa mutta ei aina. Mie olen myös huomannu että jos penikat ei ole ihan tosi tosi tukossa, kinesioteippaus auttaa ja sillon tällön levitän yöksi magnesiumvoidetta sääriin. Penikoita on myös aukastu hierojalla ja se on kyllä tehokas keino, mutta sattuu ihan jäätävästi 😁 Ja mulle myös fyssari sano että minun penikkavaiva voi myös osittain johtua siitä että on sekä kireät pohkeet että takareidet ja ne sitten myös vaikuttaa säärten lihasten toimintaan. Ja tuosta lumessa kävelystä/juoksusta, se on kyllä tosi hauskaa ja tehokasta, varsinki ko lunta alkaa olla polvitaipeisiin asti ja yrittää päästä eteenpäin 😃

 3. Rullaus, säännöllinem hieronta ja pohkeiden venyttely auttaa. Ratkaiseva apu on kumminkin ollut Back on track tuotteet, on sukkaa ja säärystintä. 🙂 Ne lämmintää ja ovat auttaneet superisti! Kannattaa kokeilla!

 4. Kompressori sukat polviin saakka ja foamrollerilla rullaa. Sattuu niimaan prkl…. mutta auttaa. Mulla hävis penikat kokonaan, kun tuota rullausta jaksoin tehdä viikottain 5-15 min kerralla. Silti juoksumatolla juoksen varuiksi kompressorit polviin saakka 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta