Sydän jätti yhden lyönnin lyömättä

Lauantai aamu klo 07.00 herään yksin kotoota, koska Joni on pikkujoulu risteilyllä. Tunnen itseni todella pirteäksi ja onnelliseksi! Syystäkin, koska eilinen ilta oli aivan loistava, olimme tyttöjen kanssa syömässä ja pari viinilasia juomassa! Päätän pitkästä aikaa moneen viikkoon lähteä kunnon aamulenkille, mittari näyttää +5 astetta eikä sadakkaan!

Krista Seuna

Pääsen Kalasataman ja Korkeasaaren väliselle uudelle sillalle, kun nään pojan (varmaan juuri 18 vuotta täyttänyt) istuvan sillan kaiteella! Tuolloin jäi yksi lyönti välistä.. Oli säkki pimeää ja ensimmäinen ajatus oli, että soitan nopeasti hätänumeroon. Seuraava ajatus oli ”mitä jos toi poika hyppää mereen ja apu ei kerkiä paikalle”.  Jätin soittamatta..Päätin kävellä rauhallisesti lähemmäs ja huusin rauhallisesti ”moikka onko kaikki hyvin”. Ihmisen kehonkieli yleensä kertoo nanosekunnissa onko toinen osapuoli vastaannottavainen vai ei, hän onneksi oli.

Joni toi mulle ruusuja eilen, elämän pienet ilot <3
Joni toi mulle ruusuja eilen, elämän pienet ilot <3

Pääsin lähemmäs ja huomasin pojan itkeneen. Siinä juttelimme 5 min elämästä ja poika kiipesi alas kaiteelta. Kävi ilmi, että oli ollut rankempi yö, koska poikaystävä oli jättänyt.. Tiedän tunteen, kun nuorempana kaikki tuntui kännissä niin lopulliselta ja hirveältä ja kerroin hänelle omia kommelluksiani. Loppujen lopuksi saatoin pojan kotiin ja päätin jättää lenkin juoksematta.

Tällaiset kokemukset pysäyttävät. Mieleeni palasi hetki, kun sain kauppiksessa olessani kuulla koulukaverini tehneen itsemurhan, koska tyttöystävä jätti.. Rauha hänen muistolleen. Haluan tällä kirjoituksella muistuttaa kaikkia siitä kuinka kullan arvoista elämä on. Kenenkään elämä ei ole jatkuvasti ruusuilla tanssimista eikä sen pidäkkään olla, koska muuten pienet iloiset asiat eivät tunnu miltään <3 Nautitaan elämästä, koska me kaikki olemme täällä jatkoajalla!

Ihanaa Halloweeniä kaikille ja olkaa varovaisia <3

kristaseuna

15 vastausta artikkeliin “Sydän jätti yhden lyönnin lyömättä”

 1. Huh, luin tätä työmatkalla metrossa ja tuli ihan kylmät väreet. Mä teen duunia missä mä kohtaan näitä tapauksia kun se lopullinen ratkaisu on tehty ja paluuta ei enää ole. Se ei ole kiva näky ja aina tuolloin niinku nytkin laittaa miettimään just tota mistä kirjoitit…Et nautitaan joka hetkestä täällä. Ja rakastetaan niitä lähimmäisiä täysillä! ❤️

  • Juuri näin ❤️ Elämä on muutenkin liian lyhyt.

 2. Saatoit just pelastaa sen pojan hengen, moni olis vaan antanut olla! Olit hän suojelusenkeli tänään❤️

  • ❤️Haluun uskoo, että kukatahansa olis tehnyt samoin 🙂

 3. Ei ollut varmasti sattumaa, vaan sinut lähetettiin hänen avuksi <3 ihana että kaikki päättyi hyvin! 🙂 Tykkään muutenkin filiksestä mintä sinusta kirjoitusten perusteella saa. Lämminsydäminen ihminen!

 4. asiasta toiseen mut mitä pikkujoulut jo alkanu juu joulu on ihan kiva mut toivottovasti ei ala jo nyt soimaan kaikki joulu laulut ja sit repiitillä kaupassa koko ajan kerkee latistumaan jos se joulu kestä kuukauden 🙂

 5. Tuli ihan kylmät väreet kun luin tätä.. Ajattelin vaan, että kohtalo johdatti sut tän pojan luo <3 mielettömän hienosti hoidettu tilanne, ihanaa että löytyy ihmisiä jotka puuttuvat tilanteisiin joissa näkee toisen olevan oikeasti hädässä, paljon lämpöä ja rakkautta sun syksyyn Krista <3

  • Kiitos! <3 ihanaa ja lämmintä syksyå myös sinulle!

 6. Nämä jutut saavat jok’ikinen kerta sydämen pysähtymään ja palan nousemaan kurkkuun. Oma isoveljeni teki neljä vuotta sitten itsemurhan ollessaan vasta 20-vuotias. Jokainen päivä on arvokas, vaikka välillä ketuttaisikin. Teit Krista aivan ihanan teon! Kaupungilla ja julkisilla liikkuessa kohtaa muutenkin liian harvoin toisten auttamiseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta