Stressaako muita raha asiat?

Aihe joka herättää paljon kateutta, ahneutta, stressiä ja toivottavasti myös hieman iloakin. Raha on todella vaikea käsite meille suomalaisille tai ainakin siitä on todella vaikea puhua julkisesti! Jopa perheen sisällä ei tiedetä toisten tuloista mitään, suojellaanko siinä kohtaa itseään ettei vaan kukaan rupeaisi kadehtimaan?

img_5798

Minut on kasvatettu niin ettei ulkopuolisille kerrota tai puhuta ylipäätään raha-asioista, ei ainakaan lähdetä kerskumaan oikeastaan mistään. Eli mitä matalampi profiili omista talousasioista on sen parempi! Haluan nyt kuitenkin kertoa teille, että minä olen suuremmanluokan stressaaja jos puhutaan rahasta. Koskaan ei ole leipä puuttunut pöydästä tai laskut jäänneet maksamatta, mutta se tässä juuri perkele pelottaakin! Mitä vanhemmaksi tässä on tullut sitä pihimmäksi myös ja tämä ominaisuus kulkee meillä suvussa 😀

Sain viime viikolla verottajalta soiton, joka johti moneen puhelinsoittoon verottajan kanssa ja tietysti minun tapauksessani kyyneliin. Minulle oli laskettu viime ja tämän vuoden verot/ennakkoverot v*tuilleen, joten nyt sain mukavat laskut verottajalta. Itku ei tullut siitä ettenkö saisi näitä kolmen nollan summia maksettua vaan siitä, että minua oli neuvottu väärin verottajan toimesta.. En ole hankkinut kirjanpitäjää, koska olen itse halunnut opiskella nämä asiat! Se siinä ottaakin päähän, kun yrität 110% tehdä kaikki oikein ja kysellä moneen kertaan, jonka tuloksena kaikki on mennyt päin persettä. Toki näin jälkiviisaana olen manannut ”miksi en hankkinut sitä kirjanpitäjää?!!”. Olen etsinyt erilaisia verotus kursseja, jotta oppisin ja ennenkaikkea ymmärtäisin miksi/miten/milloin! Viime viikko menikin täysin pureskellessa tätä asiaa, vaikka Joni osasi tässäkin kohtaa kannustaa ”jos selvitään rahalla älä stressaa päätäsi puhki”.Tiedän monia, jotka elävät kädestä suuhun ja eivät varmaan ymmärrä miten voin stressata tällaisesta asiasta, joka on hoidossa. Monilla laskut menevät ulosottoon, koska yksinkertaisesti ei ole mahdollisuutta laskuja maksaa.

img_6990

Minä omistan luottokortin, mutta olen tasan kerran käyttänyt sitä ostaessani lentolippuja. En ikinä ole elänyt yli varojeni, en ole koskaan velkaa kenellekkään, koska sekin tuottaa kauheaa stressiä. Tykkään laittaa rahaa parisuhteeseen ja toisen yllättämiseen, mutta muuten en törsää! En nykyään enään koskaan osta ”heräteostoksia”, koska monesti kotiin päästyä ne eivät enää kelpaakkaa . Minulle on ihan sama millä autolla ajelen tai minkä merkkinen laukku minulla on yms.. Olen sen verran pihi etten raaski enää ostaa edes viittä tomaattirasiaa päivässä vaan olen leikannut senkin vain kolmeen rasiaan. Laitan myös kaiken ”ylimääräisen” rahan säästötilille oli se sitten 20€ tai 1000 €. Säästötilille minulla ei ole edes korttia, näinollen kynnys nousee todella isoksi, että ottaisin sieltä mitään pois.

Marraskuu tulee helpottumaan minun osaltani sen verran, että olen 4 työpäivää viikossa toimistolla ja loput päivät olen kotitoimistolla 🙂 Rahallisesti tämä on tällä hetkellä pakollista sitä sen enempää purkamatta.

Koska snäpissä on kyselty paljon ”mikä stressaa” niin tässä vastaus, kirottu RAHA!

Mites siellä, aiheuttaako raha asiat stressiä? 

kristaseuna

3 vastausta artikkeliin “Stressaako muita raha asiat?”

  1. Kirjanpitäjä on aivan ehdoton jokaiselle yrittäjälle. Kustannus ei ole iso kun hyöty voi olla tuhansia euroja. Ja tähän pätee sama kuin muihinkin tärkeisiin hankintoihin, kulut maksaa asiakas, et sinä 🙂

  2. Ihan kun omaa elämää oisi lukenut juuri! Panostan ihanaan parisuhteeseen, mutta se guessin laukku jää nykyään kauppaan. Ostan vain tarpeellisen vaatekaupoista. Minulla myös säästötili ja vaikka tekee hirveen tiukkaa joku kuukausi esim. Tämä kuu, kun pitää ostaa uudet talvirenkaat niin elän vielä pihimmin seuravaan palkkapäivään kun kajoan säästötililleni 😀 Mies välillä nauraakin, että stressaan rahasta turhaan, koska jos saa säästöön rahaa niin silloin ei elä yli varojensa ja ei ole hätää :’D

  3. Jos yhtään lohduttaa, toiminimien ennakoveroasiat ovat hyvin hankalat saada kohdilleen kokeneemmaltakin kirjanpitäjältä. Täydennysveroja pitää usein laskea, kun arviointi on vaikeaa henkilökohtaisten muiden tulojen tai vähennyksien takia. Kirjanpitäjä varmasti ohjaisi oikeaan suuntaan ja itse pystyt paljon vaikuttamaan kirjanpitolaskusi suuruuteen, jos teet sen eteen hommia. 🙂 Ihailtavaa, että asenteesi yritystoimintasi taloushallinnon hoitamiseen on tuollainen! Monet eivät ymmärrä mitään eivätkä haluakaan opetella. Jos jotain positiivista tästä, niin varmasti ensi vuonna ennakkoverot menevät paremmin, kaikesta saa aina oppia. Stay positive and so on. 🙂
    t. kirjanpitäjä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta