Kun kynttilä palaa loppuun

Uusi viikko ja uudet kujeet vai onko sittenkään? Ainakin toivon, että olisin päivittäin positiivisempi, vaikka päivä päivältä on pimeämpi. En ole koskaan hehkuttanut tätä kynttilöiden aikaa saati mitään muuta ”lehdet ovat kauniin värisiä”, joten nyt olen pakottanut itseäni hakemaan näistä positiivisuutta arkeeni! Eilen laitoin valehtelematta 20 kynttilää palamaan ympäri olkkaria ja hoin ääneen ”eikö ole perkeleen romanttista!?” Ehkä ajan kanssa olen nopeampi kynttilän sytyttäjä ja saan niistä mieletöntä iloa 😉

img_7277

Se nähdään kun suuntaan Ikeaan tällä viikolla hakemaan kassillisen kynttilöitä! Eilen polttelin niitä melkein koko päivän ja illan, joten paloivat loppuun..Haluan myös torkkupeiton, jonka alla kaikki aina fiilistelee niitä kynttilöitä. Olen ajatellut ettei kynttilät ole sykäyttänyt minua, koska:

A: minulla ei ole ollut villasukkia jalassa

B: kynttilät eivät ole tuoksuneet miltään

C: se torkkupeitto, jonka alta näitä kynttilöitä ihastellaan

D: viinilasikin voisi tuoda aivan eri tunnelman 😉

Monet puhuvat jo Joulusta ja yksi rakkain ystäväni kuuntelee varmasti tälläkin hetkellä Joululauluja ja minä yritän päästä ”kynttilä fiilikseen” nyt aluksi. Ehkä tätä kautta alan tykkäämään myös Joulusta..?

Olen ollut aina varma, että minulle valehdellaan kun sanotaan syksyn olevan paras vuodenaika tai ihanaa kun lehdet tippuvat ja on pimeää.. ööö!?! Olen jopa ajatellut heidän olevan jollain tavalla masentuneita, koska kukaan ei voi pitää pimeästä. Olen hirveä tiedän 😀

Kynttilöiden täyteistä viikon alkua kaikille <3

kristaseuna

5 vastausta artikkeliin “Kun kynttilä palaa loppuun”

  1. Harmi ettei syksy sytytä! Mun vinkit: kynttilät joo, mutta tärkeintä on musa! Tykki syyssoittolista kuulokkeisiin niin pimeässä pyöräily tai juokseminen tuo ihan hullut adrenaliinit. Jos tykkää teestä tai glögistä niin ne on parasta syksyllä, punkku tietenki myös. Yhdistän nämä Sinkkuelämää -uusintoihin. Avot.

  2. se on ehkä se valaistus ja tunnelma ja siihen ne kynttilät on hyvä lisä on niillä joku rauhallinen vaikutus en kyl oo polttanu kynttilöitä hekteen mut aloin kelailees samuttaa kaikki mutu valot ja antaa sen tuoda tunnelmaa kun lepattaa. emmä osannu kyl kuvailal et viinilasi ois tuonnu lisää mut koittakaa nappailal vai kpuusta putoovii lehtii mulal oli just bueno msua menossa jintouduin nappailees kovassa tuulesssa kiinni lehtii en saannu yhtäkään viellä :D…

  3. Alkusyksy on ihan ihanaakin, silloin kun on kaunis ruska ja kuivaa eikä sada joka päivä. Tänä syksynä olen onnistunut nauttimaan ulkoiluista kauniissa säässä kauniissa luonnossa. Jopa sumuisina harmaina aamuina oon onnistunut ihailemaan tunnelmaa ja värien luomaa kontrastia muuten ankeaan säähän. Mutta tää vaihe on pian ohi, puut tiputtavat jo viimeisiä lehtiään ja kohta on vuorossa marraskuu. Pimeä, ankea, väritön ja kolean kylmä marraskuu. Pahinta on että nykyään nämä marraskuut jatkuvat helposti tammikuuhun saakka. Ei ole talvet niinkuin ennen että ensilumi sataisi reilusti ennen joulua maahan tuomaan valoa ja tunnelmaa.. Ja marraskuusta en opi tykkäämään. Se on hirveää. Siitä voi selviytyä joskus helpommin ja joskus vaikeammin, mutta aina vaan tuo kaamos on silti yhtä ankeaa ja ahdistavaa. Mieluummin menisin nyt nukkumaan talviunta hetkeksi ja heräisin sitten kun on pysyvä lumi maassa ja kevätaurinko jo vähän valaisisi säteillään myös. Tämän vaiheen kuitenkin skippaisin vallan mielelläni.
    Tsemppiä sinne siis. Kynttilät toimii jos on muuten rauhallinen hetki, kynttilät, kuuma tee, hyvä kirja ja se viltti jonka alle käpertyä sohvannurkkaan lämpöön.. Mutta ei mulla ainakaan joka päivä.. Hetken pitää olla oikeanlainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta