Jyväskylän karsinnat- TODELLINEN YLLÄTYS

Ensimmäiset kisat bloggaajana :)

Näin nopeasti se kisaviikonloppu menee! Juuri oli perjantai ja nyt on Jyväskylän paviljonki hiljentynyt ja kisaajat matkalla kotiin. Tänään seurasin miesten sortsisarjan, body fitnestä ja tietenkin bikiniä! Heti alkuun haluan sanoa, että somessa julkaistut kuvat voivat hämätä todella paljon! Eli teille kilpailijoille haluan antaa hyvän muistutuksen, älkää seuratko kilpasiskojanne somesta se miltä heidän kuntonsa siellä näyttää ei merkitse mitään!

Bikinissä selvästi vielä hiukan haetaan linjausta, nimittäin kahden voittajan kohdalla olen tuomareiden kanssa eri mieltä. Tämä on arvostelu laji ja tuomarit tuomaroivat, silti minulla on oma mielipiteeni.

Tässä tämän päivän ehdottomia suosikkejani:

image

Maiju Aalto, joka kilpaili -158 cm Body Fitneksessä ja sijoittui hienosti neljänneksi! WAU! Olen tuntenut Maijun tasan 3 vuotta. Tapasimme ensimmäisen kerran Jyväskylän karsinnoissa vuonna 2013, jolloin tämä tähti kilpaili ensimmäiset kilpailunsa Bikini Fitneksessä. Taisin ensi tapaamiselta heti auttaa Maijua kisavärin kanssa, siellä me kisapaikan vessassa tuputtelimme pakaraan lisää väriä <3 Mutta palataan tähän päivään ja Maijun upeaan kisaan! Aivan upea kunto, lookki ja muutenkin Maijun esiintyminen on ollut aina omaa luokkaansa!! Nyt vielä kaksi viikkoa ihan sata lasissa niin Expoissa nähdään! image

Body Fitness -168cm olin kovatasoinen! Voittaja kaksikko oli tässä kisassa omaa luokkaansa ja varmasti heidän välillään ei ole monen pisteen eroa. Toiseksi tulleen Katariinan lookki ja kunto miellytti omaa silmääni enemmän. Expossa varmasti kova kilpailu! Kolmanneksi tullut Kia oli elämänsä kunnossa ja kahdessa viikossa kerkeää tapahtumaan vielä paljon, joten tältä naiselta voimme myös odottaa paljon!

image

Varmasti monelle teistäkin tuttu Sara oli todella kovan työn tehneenä hienosti kuudes! Saran lookki oli todella onnistunut ja ehdottomasti paras kunto tähän menessä. Kovasti tsemppiä kahden viikon puristukseen!

image

Bikini Fitness -163cm voittaja oli ihan omaa luokkaansa. Tämä neiti voitti viime vuonna oman junior sarjansa ja nyt yleisen karsintojen voitto! Toiseksi tullut kaunotar oli myös upea ja jos hän hieman vielä kiristyy on varmasti Expoissa voitto taistelussa kiinni. Tämä sarja on tuottanut paljon ihmetystä, koska taso ei koskaan ole ollut yhtä kova kuin muissa pituusluokissa. Nyt uskon, että Expoissa näemme näiden uusien neitien pistävän kovan vastuksen Paldaniuksen Lindalle.

image

Sitten omaan pituusluokkaani, Emmi Juhala sijalla 2. Olen aina tykännyt Emmin fysiikasta ja lookista. Kunto on vuodesta toiseen kova ja nyt mielestäni paras kunto tähän mennessä! Olisin laittanut Emmin sijalle 1. Nyt vain rokkia kovemmalle <3

image

Pauliina Pakarinen sijalla 3. Pauliina oli mielestäni turhan kireässä kunnossa, tuohon kuntoon on todella vaikea päästä, joten arvostan kyllä suuresti. Bikinissä kuitenkaan ei tarvitse olla ihan revitty, joten jos Expoon saadaan hitusen ”pehmeämpi” kunto niin kova tulee kilpailu voitosta! Pauliinalla oli lookki 10+! Nyt oli suunniteltu kaikki viimesen päälle ja se kyllä välittyi myös kuvissa!

image

Siinä kärki kuusikko ja Ilona vei hienosti voiton, onneksi olkoon! Ilonalla on todella upea rakenne ja juuri bikiniin sopiva, kuitenkin mielestäni huomattavasti vajaampi kunto kuin Emmillä tai Pauliinalla. Nyt vain isoa vaihdetta silmään ja toivotaan, että Expoissa nähdään Ilonalta hiukan hireämpää kuntoa. image

Bikini Fitness yli 168cm. Eilen hehkuttamani tytöt olivat sijoilla 2 & 3. Vaikka Carolinalla oli paras kuntonsa tähän mennessä olisin laittanut hänet sijalle 3. Onnea Carolinalle kuitenkin voitosta! Tämä pituusluokka kiinnostaa todella paljon kahden viikon päästä, nimittäin Expon lavalle nousee myös rakas ystäväni Susanna Mustajärvi!

Nyt haluan toivottaa kaikille pokalisteille paljon ONNEA ja isosti voimaa tuleviin viikkoihin. Nyt oma kisakatsomoni hiljenee, mutta vain hetkeksi.

Mitä mieltä te olitte tämän päivän kisoista?

 

kristaseuna

12 vastausta artikkeliin “Jyväskylän karsinnat- TODELLINEN YLLÄTYS”

 1. Omasta mielestäni tuo Ilonan voitto oli kyllä niin väärä!! Todella pehmeä, vajaa kunto… Viimeistelyssä käytetty 80-90-luvun veden juonnin lopetus ”taktiikkaa”, joka oikeasti vain kerää nestettä kroppaan vaikka tarkoitus on kuivattaa (=juomalla vettä). Onneksi tietämys tästäkin on jo hieman parantunut, joksin ilmeisesti edelleen jotkin valmentajat tätä käyttävät; tietotaito liian vähäistä.

  Yksinkertaisesti Ilona ei voittoaan kuitenkaan ansainnut.

 2. Olen Ilonan kunnosta samaa mieltä, että vähän vajaaksi jäi, mutta kokonaisuus on hänellä hyvä! (Meikki, hiukset, esiintyminen) mielestä Pauliina oli vähän liian kireä.

  Ensimmäiseen kommenttiin pakko sanoa, että tyhmää että sanotaan ”ilona ei voittoa ansainnut”, mun mielestä jokainen joka ton kovan duunin tekee ansaitsisi voiton.

 3. Ihanaa Krista, että jaksat päivittää Jyväskylän karsintoihin liittyviä ajatuksia näin ”realiajassa”. Itsekin kisanneiden ihmisten ajatuksia ja mielipiteitä on aina kiinnostaa aina kuulla. Nyt on saatu aimo-annos fitnesstä tähän viikonloppuun ja mielipiteet päälle! Kiitos viikonlopun mielenkiintoisista teksteistä 🙂

 4. Se vaan on niin että Ilona on niin erinlainen ulkonäöltään kuin normi suomi tytöt, eli hänellä tulee olemaan aivan loistava tulevaisuus lajissa jos vaan hänellä itsellään mielenkiinto kilpailuun riittää. Aivan loistava esiintyminen sekä lava karisma, muut jäävät jo paitsioon kun hän astelee lavalle, nuori ja aikaa vaikka mihin saavutuksiin. Sitten tapaus Liimatta, aivan hyvin olisi voinut olla ulkona kärki kuusikosta, kunto ei todellakaan mikään erikoinen. Ehkä lyhyen uransa paras kunto mutta mitä kertoo se että jää jo kuudennelle sijalle esikarsinnoissa sekä on siihen tyytyväinen, Lahdessa tulee olemaan vaikeaa jollei ihmeitä tapahdu. En ymmärrä että ollaan tyytyväisiä siihen omaan juttuun vaikka lajina on kehon arvostelu, porukka tekee hirveän shown kisoihin valmistumisistaan sekä kuinka kovaa tehdään hommia sitten jotain on kummiskin tehty väärin/mennyt pieleen kun kunto ei riitä kärkikahinoihin. Tunturi olisi ansainnut ykkös sijan omassa luokassaan.

 5. Oon täysin samoilla linjoilla sun kanssa!
  Oikeusmurhalta tuntuu kyllä tuo -168 sarjan järjestys. Juhala ykköseksi, Pakarinen kakkoseksi ja itse asiassa Siekkisen löysine kuntoineen olisin laittanut kuudenneksi josko finaalin ollenkaan. Taas vaikuttaa politikoinnilta koko tuomarointi.
  Samoin sarjassa +168 Kinnarinen häviää lihaksikkuudessa kyllä nyt jo muille finalisteille. Todella kauniit kasvothan hänellä on kyllä. Silarit aivan liian isot mun makuun, mutta ehkä se on sitä kansainvälistä lookia sitten. Joka tapauksessa, pitkän sarjan kakkosen, kolmosen ja nelosenkin olisin sijoittanut hänen edelleen.

 6. Olitko Krista paikan päällä katsomassa? Ilona veti sellaisen esityksen ja I-kävelyn, että ei ollut epäilystäkään kuka vie ykköspotin. 🙂 Joskus on vaikeaa arvostella jos näkee vain kuvat. Olen ehkä kuitenkin myös sitä mieltä, että Juhalan sijoitus olisi pitänyt olla 1.

  • En ollut paikan päällä, mutta olen ktsonut videokoosteen 🙂 Ilonalla oli kyllä upea rohkeus tehdä poikkeus I-kävelyssä! 🙂

 7. Siekkisellä aivan sairaan ärsyttävää väkisin väännettyä vatkausta ja veivausta koko kävely.

 8. Kauhea viha täällä Ilonaa kohtaan. Itse olisin kyllä laittanut Emmin Ilonan edelle, mutta esim. Pauliinan esiintyminen oli jotenkin kamalan jäykkää, unohti hymyillä, jotenkin hermostunut koko ajan (Youtubessa video).

  Siitä olen samaa mieltä ettei Ilonan kunto ollut paras mahdollinen mutta stailaus ja esiintyminen parempaa kuin muiden. 🙂 Emmillä myös hyvä I-kävely+paras kunto, siksi hän olisi ollut ykkönen minun mielestä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta