KILPAILIJALLA PITÄÄ OLLA NUPPI KUNNOSSA

kristaseuna

Nyt olen rehellinen toi se minulle sitten risuja tai ruusuja. Minun oli todella vaikea kevään kisojen jälkeen millään tavalla purkaa ajatuksiani omasta suorituksestani saati koko kisakaudesta. Näin jälkeenpäin ajateltuna en edes muista tuosta helmi-huhtikuusta oikein mitään. En todellakaan ymmärrä myöskään millä ihmeen tahdonvoimalla jaksoin ja varsinkin halusin viedä kisakauden kunnialla loppuun, olihan oma henkilökohtainen elämäni aivan riekaleina. Tietysti myönnän, että olin todella, todella pettynyt sijoitukseen, vaikka varmasti en ansainnutkaan tuolla kunnolla parempaa sijoitusta. Jotenkin ajattelin, että tähdet olisivat vihdoinkin kohdillaan ja kova työni olisi saannut palkinnon.. Miksi ihmeessä noin ajattelin? Olinhan kulkenut perkeleen kivisen tien, vaikka en ollut kuin 5min lavalla. Muut tytöt olivat kulkeneet sen saman polun ja he pystyivät jatkamaan vielä pari askelta eteenpäin, kun minä en pystynyt. Vaikka monesti sanoin, että olen ylpeä itsestäni, en usko että todellisuudessa olin, halusin vain kuvitella olevani..

bikinifitness

Muistan kun lähdimme Kulttuuritalolta itkin, etten pysty tähän enää.. Sanoin tuon saman lauseen sen illan aikana varmasti niin monta kertaa, ettei kenellekkään jäännyt epäselvyyttä asiasta. Tuolla ilmauksella en tarkoittanut kisakautta tai siihen liittyviä asioita, en tarkoittanut lavalle nousemista, koska rakastanhan esiintymistä. Tuolla ilmauksella tarkoitin vain omaa psyykettäni.. Kilpaurheilu on raakaa ja varsinkin fysiikkalajeissa kovimmat kilpailijat ovat myös psyykkisesti kovia, heillä on niin sanotusti nuppi kunnossa. Minulla ei enään ollut, en kestänyt arvosteluja fysiikastani, en halunnut enään kuulla kuinka h*lvetin lyhyet ja raskaat jalat minulla on tai liian pitkä selkä. Päätin, että olen mikä olen kelpasin tai en. Kisaan jos kisaan pärjäsin tai en! Kenelläkään ei ollut oikeutta sanoa minulle ”kannattaisiko lopettaa jo kilpailut, koska et tule koskaan pärjäämään”. Pistää ihan naurattamaan, että joku jaksaa vauva.fi sivuilla mennä ruotimaan asiaa.

Olen puolivuotta käsitellyt aivan omassa rauhassa näitä asioita ja vihdoin pystyn katsomaan ensimmäistä kertaa näitäkin kuvia hymyillen. Piru vie, en ollut se kisojen kirein akka, mutta upeelta näytin joka tapauksessa. Kliseinen sanonta kuuluu ”rakkaudesta lajiin” pitää täysin paikkaansa. <3 Joskus nähätävästi ihminen tarvitsee vähän pidemmän ajan asioiden pureskeluun. Haluan tällä tekstillä muistuttaa teitä varsinkin ensi kertaa kisaavat, jos pettymyksiä tulee ja niistä selviää voittajana se on vain päästä kiinni miten käsittelet pettymykset. Aina tulee uusia kisoja, mutta nyt nauttikaa näistä vikoista viikoista!

kristaseuna

6 vastausta artikkeliin “KILPAILIJALLA PITÄÄ OLLA NUPPI KUNNOSSA”

  1. Aivan ihana teksti <3 ja huikeassa kunnossa olit tuolloin keväällä 😍 Olet motivoinut minuakin elämäntapamuutoksessa ja keväällä aloitin tekemään töitä paremman kropan eteen ja jonkun verran on tullut jo tuloksia 🙂 Dieettaaminen on todella haastavaa ja vaatii todella paljon ja pitää olla ylpeä siitä mitä on saavuttanut ❤️ Itselle vaikeinta on ruokavalion noudattaminen mutta teen joka päivä parhaani jotta pääsen tavoitteeseeni 🙂

    • Voi ihana Sofia kiitos <3 Tuloksia tulee kun näät itse oman päämääräsi ja jaksat uskoa unelmiin ja omiin tavoitteisiin! Tsemppiä ja ihanaa syksyä sinulle!

  2. Aivan huikean näköinen olet ollut aina!! Mietin että onko se kuitenkaan loppupeleissä tärkeintä vaan tavotella sitä mitalia siellä lavalla..? Säkin olet koko ajan sellaisessa kunnossa että kun itse mietin niin vaikka myös kilpailuhenkinen ihminen olen, nyt tän kaiken vuosien fitness-buumin jälkeen ajattelen että olisin kyllä mieluumin tuon näköinen kuin sinä ympäri vuoden, nauttien elämästä ilman diettaus-kisaus stressiä kuin eläen juuri tuota kamalaa kisaus rääkkäys elämää yrittäen vaan tavotella mitalia melkeinpä muusta välittämättä. Jos tuntuu ettei itse pärjäisi fysiikaltaan kisoissa, onhan maailma täynnä kaikenlaisia muita kisoja ja lajeja. Mitä olet mieltä esim. Crossfitistä? Halusin vaan kommentillani kertoa kuinka upea olet ja olisin enemmän kuin onnellinen jos itse näyttäisin tuolta ja jaksaisin syödä niin säännöstellen. 😉 sekä myös avartaa katsetta myös muihin mahdollisuuksiin.. Ja lajeihin! 🙂 Iso hali! 🙂

    • Voi ei miten ihana kommentti Noora kiitos! Pisti kyllä miettimään sanasi koskien kilpailuita 😉 Crossfit on kova laji ja itse en koe sitä yhtään omakseni en tiedä mistä johtuu ehkä pelkään etten jaksaisi, on sen verran rankan näköistä 😀 kiitos <3

    • Niin olen jättänytkin vaikka se hauskaa luettavaa yleensä onkin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta