Last chance

En muista milloin viimeksi olisin joutunut viettämään näin monta päivää sängyssä.. Eilen olo oli niin hirveä ja pelkkä hengittäminen viilsi keuhkojani, joten oli pakko mennä Dextraan hakemaan apua. Tulehdusarvoni oli korkeat, mutta ei niin korkeat että tarvitsisi vielä keuhkokuumetta miettiä. Tautini on viruspohjainen, joten antibiootit eivät auta keuhkoputkentulehdukseen, vaikka varuilta lääkäri reseptin kirjoitti. Haluan vain tämän kuumejojoilun loppuvan, ensin kylmä sitten hikoilen kuin pieni sika.

image

Olen kokeillut kaikki kotikonstit ja jos teillä on jotain villimpää ehdotusta, kuin valkosipulia sukissa otan kaikki ehdotukset vastaan. Olen syönnyt todella huonosti torstaista saakka ja vaaka näytti -2kg, joten eilen päätin herkutella ”väkisin”, vaikka mitään en maistanut. Ei olisi ollut väliä olisinko laittanut sen berliininmunkin vai kurkun suuhun, koska makuaistia ei tässä räkätaudissa ole.

Nyt kokeilen keinoa, jota käytetään usein kisadietillä flunssan tullessa. Jätän hiilarit pois ja lisään rasvan ja proteiinin määrää ruuissani. En suosittele tätä muille, mutta minulla tämä oikein toteutettuna on dietillä ainakin tehonnut! Alkaa täällä nimittäin seinät kaatumaan, vaikka onneksi olen saannut nukuttua todella paljon myös päivisin.

Muistakaa desinfiointi ja pysykäähän terveinä <3

kristaseuna

10 vastausta artikkeliin “Last chance”

 1. Heippa!
  Sairaanhoitajana särähti korvaan toi, että sinulle on määrätty virustautiin varmuuden vuoksi antibiootit.
  Itse en missään tapauksessa ainakaan söisi yhtäkään turhaa ab-kuuria, sillä siinä vastustuskyky heikkenee ja lääkkeet tappaa hyviä bakteereita..
  Lepo ja oireidenmukainen hoito (tarv tulehduskipulääkkeet, monipuolinen ravinto ja nesteytys), sillä lähtee 😊

  • Lepo ja tulehduskipulääkkeet auttoivat enkä aloittanut turhaa kuuria 🙂

 2. Sama homma särähti, antibiootit on se viimeisin keino, porukka mussuttaa niitä turhaan ja paljon. Vaivoihin liian helpolla lääkäri raapustaa näitä, sitten niitä popsitaan ja se sairastelu kierre on valmis. Omilla kehon keinoilla sairastelee sekä juo paljon sekä syö sitten vaikka smoothiena safkat jos ei muuten uppoa. Keho tarvitsee ihan samanlailla polttoainetta parantuakseen, kummallista että niinkin moni urheileva ei tätä noudata vaan ollaan sitten mielummin vaikka syömättä kun ei maistu. Metsään mennään ja pahasti silloin, kroppa säästöliekillä ja siihen päälle pitäisi vielä taistella pöpöjä vastaan, tietää miten siinä käy. Pikatietä ei onneen ole vaan tauti pitää sairastaa, mitä enemmän itselleen tekee hallaa kipeänä olon aikana sitä pidempään tai useammin kärsii.

  • Olen samaa mieltä ja sen takia en aloittanut missään vaiheessa antibiootti kuuria. 🙂

 3. Itse vedän flunssan iskiessä sitruuna-inkiväärishottia aamuin illoin ja se ainakin on auttanut itsellä. Puolikas sitruuna ja peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna ja ääntä kohti 🙂 Tämä on myös hyvä keino ehkäistä tarttumista jos yhtään on sellainen olo että virus on iskemässä.

  • Inkivääri on kyllä tosi rajua tavaraa ja varmasti myös sen takia auttaa! 😉

 4. Mä hain ruohonjuuresta valmista inkiväärijuomaa, joka oli 0,33 dl pullossa. Otan joka aamu shotin, eikä ole kipeenä tarvinnut olla. Paranemisia. -Nina

  • Toi inkiväärishotti on kyllä heti hankittava! Kiitos! <3

  • En osaa sanoa onko niillä mitään muuta vaikutusta kuin kipeänä on pieni kulutus niin lasketaan myös päivän kcal määrääkin. Viisaampi osaisi varmasti vastata 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta