Oman vartalon vanki

Siitä se ajatus sitten lähti. Istuin metrossa ja kaksi nuorta tyttöä istuu minua vastapäätä he selaavat instragramia. Koko matkan he näyttivät toisilleen kuvia ”tälläinen minä haluan olla” ”heti kun saan rahaa haluan hiustenpidennykset” ”miksi minulla on aina nämä v*tun jenkkakahvat”.. Tunsin piston sydämmessäni, miksi nämä nätit luonnonkauniit tytöt eivät näe itseään täydellisinä juuri sellaisina kuin ovat? Pisto oli myös todella kova, koska tunnistin nuoren Kristan noista puheista. Surullista.

image

Vartalon muokkaaminen kovalla treenillä ja terveellisellä ruokavaliolla on mahdollista, mutta jos pää ei ole ”kunnossa” mikään ei tule todennäköisesti koskaan riittämään. Olen paljon pohtinut viimeaikoina omaa naisihannettani. Seuraan itsekkin instagramissa minua motivoivia naisia. Heillä kaikilla on yksi ja sama piirre, itsevarmuus. Ei se pyykkilaudan kovuus vaan se miten kannat itsesi! Kun tunnet itsesi kauniiksi, myös muut huomaavat sen.

Tulemme elämään koko elämämme juuri tässä vartalossa mikä meille on annettu, vain sinä itse päätät miten kohtelet sitä. Vain sinä itse joudut hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet, muitten mielipiteillä ei ole väliä! Tai ne eivät saisi vaikuttaa sinun itsetuntoosi. Tulemme olemaan oman vartalomme vankeina, joten otetaan siitä kaikki ilo irti!

Laittakaa spostia mulle osoitteeseen [email protected] niin laitetaan yhdessä ruokavalio kuntoon! Täten oman vartalon ”vankeus” on paljon miellyttävämpää <3

Huomenna kirjoitan teille miten projektini ”reisien kavennus” on onnistunut tähän mennessä vai onko? Olenko reisieni vanki läpi elämäni 😀

 

kristaseuna

31 vastausta artikkeliin “Oman vartalon vanki”

 1. Voi apua mikä postaus taas. Ja niin ala-arvoista livauttaa tällaiseen ”hyväksy itsesi sellaisena kuin olet” -päivitykseen oman firman ruokavaliomainos ja kuva itsestään uikkareissa esittelemässä lihaksikasta kroppaa? Tosi tyylikästä, käytännössä sanoit et ”itsensä hyväksyntä lähtee omasta päästä, mut osta multa kuitenki tällanen ruokavalio-ohje niin laihdut ja oman kropan hyväksyntä on helpompaa. Huomenna kerron miten reidet ei ole niin läskit”. Ehkä joskus on hyvä laittaa vaikka eri postauksiin mainokset ja nämä sun ”syvälliset” ajatukset.

  • Apua mikä kommentti! :O tietenkin jos hyväksyt itsesi juuri sellaisena kuin olet ja sinun on hyvä olla niin et tarvitse muutosta ruokailuihin/liikuntaan! Hyvä sinulle! En voi uskoa miten sait tämän postauksen käännettyä noin negatiiviseksi 🙁

 2. Ei tämä postaus nyt ihan nappiin tosiaankaan mennyt. Ensiksi halutaan ihmisten hyväksyvän itsensä sellaisena kuin on (esim jenkkakahvoista viis), mutta lopussa mainostetaan ruokavaliota, jolla saattaisi vaikka saada ne jenkkakahvat pois ja olla siten onnellisempi? Kaksi viimeistä kappaletta oikeastaan vievät pohjan koko postaukselta, joka otsikkonsa perusteella vaikutti hyvältä.

 3. Mullakin pisti silmään toi tekstin lopetus jossa mainostat ohjelmiasi. Siitä saa kuvan että ”hyväksy itsesi helpommin jos nyt vähän laihdutat/treenaat”

 4. Olen viime aikoina kyseenalaistanut tätä ”hyväksy sellaisena kun olet” esim. ylipainoisilla sillon antaa itselleen tavallaan luvan olla sellainen kun on vaikka olisi tarvetta terveydenkin kannalta laihduttaa. Ja joillekin se pyykkilautavatsa voi todellakin tuoda lisäitsevarmuutta tai oman kropan muokkaaminen. Entäs kauneusleikkaukset, pistokset, rusketukset ym? On tavallaan tekopyhää sanoa että hyväksyn itseni jos on silikonit, botoxit ehkä jopa irtoripset. Eihän silloin ole ollut tyytyväinen?

 5. Tää ihmisten negatiivisuus on toisaalta surullista, toisaalta raivostuttavaa!! Välillä tulee vaan sellanen olo, että jos ei oo mitään hyvää sanottavaa, niin onko sillon pakko sanoa yhtään mitään!! Joskus vois vaan pitää mölyt mahassaan. Ja jos ei tekstit miellytä, ni sit pitää lopettaa ko. blogin lukeminen. Kiitos Krista hyvästä postauksesta, innolla jo ootan huomista 🙂

 6. Ei oikein onnistunut kokonaisuus! Olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa postauksen ristiriitaisuudesta…

 7. Kummallinen postaus tosiaan.
  Kannattaisi miettiä kahteen kertaan mitä julkasee..eikä tommosta soopaa mitä sylki suuhun tuo. Sinusta välittyi nyt kyllä kovin tekopyhä kuva.

 8. Siis aivan uskomaton kirjoitus, en oikein tiedä että pitäisikö tässä itkeä vaiko nauraa.

  1. ”On surullista kuinka kauniit nuoret naiset vertaavat itseään muihin sen sijaan, näkisivät itsensä täydellisinä kuten he ovat!”

  Jota seuraa…
  2. Uimapukukuva treenatusta, ruskettuneesta ja länsimaisia ihanteita vastaavasta naisesta.

  3. ”Itsevarmuus on kaunista, itsevarmana kannat itsesi hyvin! Ei se pyykkilauta vaan se asenne!”

  Jonka jälkeen…
  4. ”Hei tässä on sitte nämä mun yhteystiedot, ruvetaanpa valvomaan yhdessä sun syömisiä!”

  Ja sokerina* pohjalla…
  5. ”Luethan blogiani myös huomenna, kerron sinulle miten reisienkavennuspuuhat etenee!”

  *vaihtoehtoisesti steviana tai aspartaamina jos sokeri on paha juttu.

 9. Mä luen yleensä melko neutraalilla silmällä blogeja, ja itellekkin jäi aika karvas maku tästä postauksesta, sori vaan.
  Ei jääny kiva fiilis vaikka ajatus itsensä hyväksymisestä oli oikein bueno. Ymmärrän kyllä sen ajatuksen siellä taustalla että vaikka henkisesti olisi ihan tyytyväinen itseensä niin toki siihen omaan hyvään oloon voi vaikuttaa vielä lisää ruokavaliolla ja hyvällä treenillä, mutta jotenkin tää ruokavalion mainostus ja ”reisien kutistust” projekti ei yhtään sopinut tohon alkuun.. Ei näin.

 10. En tykkää yhtään siitä kun ihmiset ”lynkkaavat” kirjoittajan jonkin jutun päätteeksi, mutta tämä on aiheena mielestäni niin tärkeä (nuorten ajatusmaailman epänormalisoituminen omasta kehostaan somen myötä), että pakko kommentoida, eikä niin hyvässä sävyssä. Tarkoituksesi on ollut ehkä saada aikaan hyvää tällä kirjoituksella, mutta tosiaan epäonnistui todella pahasti. Toivot nuorten voivan hyväksyä itsensä sellaisena kun ovat ja sitten laitat itsestäsi uikkarikuvan treenattua vartaloasi esitellen. Lisäksi lopetat siihen, kuinka haluat itse eroon reisistäsi!!! Nämä nuorethan nimenomaan katsovat uikkarikuviasi ihannoiden ja kun kerran sinunkin mielestäsi reitesi ovat niin kammottavan isot, että niistä on eroon päästävä, niin mitä oikeasti kuvittelet näiden nuorten ajattelevan omista reisistään ja omasta vartalostaan? Ihan oikeasti tahtoisin kuulla lisää ajatuksiasi tästä. Eli kirjoituksesta jäi kyllä todella surullinen fiilis. Anteeksi.

 11. Se on selvää että hyvää tässä on tarkoitettu mutta kieltämättä tuntui kiusalliselta siinä vaiheessa kun yhtäkkiä mainostat ruokaohjelmaa.

 12. Oon aikasempien kommenttien perusteella ymmärtäny tän tekstin vähän erilailla kun muut, koska ymmärrän (ainakin uskon niin) mitä tarkotat, eikä tässä tekstissä ollu mun mielestä mitään pahaa. tsempit<3

 13. Negatiivisesti kommentoivat ihmiset, voisin sanoa teille samaa että nyt valoja päähän. Vaikka joku asia kuohuttaisikin niin sen voi muotoilla myös rakentavasti eikä vaan töksäyttää (aina ei ole pakko edes kommentoida jos tarkoituksena ei ole kuin lynkata toinen). Ennen kuin lähetät kommentin mieti mikä fiilis itselle tulisi sen saadessasi.

 14. Oi voi Krista, tää on kuin joku aprillipila, vielä toi kuva pelkästä torsosta ja tekstissä kritiikkiä vartalokeskeisistä asenteista.. ei näin.

 15. Mielestäni olette sekoittaneet ns. harrasteurheilijat ja fitnessurheilijan. On tosi asia, että fitnessurheilijalla on ”suuremmat” tavoitteet, kuin normaalilla harrasteurheilijalla, siitähän hänelle maksetaan. Postauksessa kerrottiin, että jos et ole tyytyväinen/haluat lisää itsevarmuutta, on olemassa keinoja ongelman parantamiseen. Jos olet tyytyväinen kehoosi, that’s fine. Hyvä postaus!

  • ”Postauksessa kerrottiin, että jos et ole tyytyväinen/haluat lisää itsevarmuutta, on olemassa keinoja ongelman parantamiseen.” Ne keinot voisivat olla myös henkisiä. Omaa riittämättömyyden tunnetta ei tarvitse käsitellä siten, että tempaudutaan siihen tunteeseen mukaan kritiikittömästi ja uskotaan, että kroppaa muokkaamalla muuttuu paremmaksi ihmiseksi. Itsevarmuutta voi hankkia myös miettimällä, miksi muka olisi niin tärkeää olla mahdollisimman kiinteä ja seksikäs. Fakta on, että ”täydellisen kropan” metsästys ei useimmilta onnistu, joten omien kriteerien muuttaminen olisi varmasti helpompaa.

  • Missä fitnessurheilijalle maksetaan??? Ammattilaisia jotka suomessa tienaa elantonsa tällä on odotas…nolla? 😁 faktat kuntoon baby

 16. Apua mitä kommentteja! Mitäköhän olis kommentit ollu jos sama teksti ja kuvassa olis ”valkoinen pyöreämpi nainen” 😉 pitäskö laittaa jonkun muun ihmisen kuva tekstin yhteyteen 🙂 tässä taas unohdettiin koko tekstin pointti. Ja kyllähän hyvä olo lähtee sisältä, mutta esimerkiksi puhtaalla ja hyvällä ruokavaliolla on todella paljon merkitystä myös henkiseen hyvinvointiin yms. Niin ja se että muokkaa kroppaa ei tarkoita sitä etteikö olisi tyytyväinen itseensä 🙂 Älä välitä Krista! <3

 17. Mullekkin jäi valitettavasti hieman ristiriitainen olo tästä postauksesta. Aihe on tärkeä ja ymmärrän kyllä pointtisi, että järkevän ruokavalion ja liikunnan avulla voi paremmin oppia hyväksymään vartalonsa ja saada lisää itsevarmuutta. Mutta tuo ”reidenkavennusoperaatiosi” kyllä kieltämättä kuulostaa vähän samalta kuin jos tuo tyttö olisi puhunut omasta ”jenkkakahvaoperaatiostaan”.

  Eli jos sinusta on surullista, kuinka tuo tyttö kauhisteli jenkkakahvojaan, niin vähän samalla tavallahan sinä kauhistelet jalkojasi? Eli joko on ok, että kauhistelette ja yritätte ”vioistanne” päästä eroon, tai sitten molemmat tapaukset ovat huolestuttavia. Vähän ristiriitaista siis ehkäpä ”huolestua” toisen kehopuheista, mutta itse haluta myös kaventaa omaa vartaloaa? 😉

 18. Moi,
  luin postauksen hieman niin ja näin ensimmäisellä kerralla, eikä se mitään vihaa/ihmetystä minussa herättänyt 🙂
  Sitten näinkin kommentit ja päätin lukea tekstisi vielä uudestaan. Lievästi ristiriidassa on kyllä kirjoittamasi asiat. Kirjoitit että nuoret tytöt olivat nättejä ja luonnonkauniita, vaikka olivatkin valitelleet jenkkakahvoista ja olemattomista hiustenpidennyksistä. Some antaa sellaisen kuvan, että mitä pidemmät hiukset sen parempi, mitä timmimmässä kunnossa sen parempi jne. Valitettavasti sun kuva myös heti lisättynä tuon tekstin jälkeen ajaa kyseistä asiaa; miksiköhän nuoret tytöt ovat valitelleet heidän ”ongelma kohdistaan”. Hehkutetaan kuinka kaunis nainen kantaa itsensä ylpeänä oli vatsalihaksia näkyvillä tai ei.
  Sitten vinkkaus ruokavalion kuntoon laittamisesta… Niin kuin sanoit pää pitää olla hommassa mukana, pelkällä ruokavalion muutoksella/ohjeistuksella tuskin pärjätään 🙂
  Ymmärrän kyllä mitä luultavasti tarkoitit, et mitään pahaa yms 🙂 Pitkään sun blogia jo lukenut ja mukana pysytään kyllä vieläkin <3

 19. Mä luin tään tekstin ensin sen kummemmin asiaa ajattelematta. Ajattelin vaan, että tää on hyvä postaus täynnä ajattelemisen aihetta olevaa asiaa. Sitten silmäni osui kommenttimäärään ja selailin kommentit.

  Luin postauksen uudelleen.. Edelleenkään en päässyt siihen negafiilikseen mitä niin moni kommenteissaan hoki.
  Mun korviin ja silmiin sun sanoma oli pelkästää hyvä. Mun silmiin sun sanoma oli se, että että jos et koe olevasi sinut itsesi kanssa, asialle voi tehdä jotain. Voi laittaa sen ruokavalion kuntoon, jolla saat hyvän olon sekä henkisesti että fyysisesti. Moni kun on niin hukassa sen ruokavalion kanssa siitäkin huolimatta, että media toitottaa proteiinista ja muusta. Haluaisi syödä oikein ja hyvin ja sitä kautta myös voida hyvin, mutta ei kuitenkaan omat tiedot riitä. Silloin sinä ja muut ammattilaiset voitte auttaa. Ethän sä sanonut, että ”laitetaan sut dieetille niin oot kohta rasvaton ja näytät hyvältä.” Se olis ihan eri asia ja sitä sä et todellakaan sanonut. 🙂

  Hyvää lomanjatkoa sulle! <3 Älä anna kommenttien pilata lomatunnelmaa. 🙂

 20. Siis tämähän on hyvä teksti! Krista ei varmaankaan tarkoittanut, että nyt jokainen on lihava ja laihtumaan ruokaohjelmallaan, vaan antaa mahdollisuuden joka tekstin jälkeen peilistä katsoi ehkä itseään ja totesi, että kesä ehkä mennyt vähän överiksi. Ja toiseksi tuo Kristan kuva kertoo siitä itsevarmuudesta! Olisiko tosiaan pitäny laittaa tyytymättömän kalkkilaivan kapteeni väritykseltään olevan pyöreän naisen kuva? Nyt valoja sinne päähän! On totta, että ihanteet ovat mitä ovat, mutta Kristan tarkoitusperä on ollut vain hyvä!

 21. ”Tulemme elämään koko elämämme juuri tässä vartalossa mikä meille on annettu, vain sinä itse päätät miten kohtelet sitä. Vain sinä itse joudut hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet, muitten mielipiteillä ei ole väliä! Tai ne eivät saisi vaikuttaa sinun itsetuntoosi. Tulemme olemaan oman vartalomme vankeina, joten otetaan siitä kaikki ilo irti!”

  Teiltä suurimmalta osalta kommentoineista jäi ilmeisesti tämä luku välistä? Mun mielestä tässä on se koko postauksen ”pointti”. Jokainen joutuu elämään itsensä kanssa, joten miksei muokkaisi itseään voidakseen olla tyytyväinen ja elääkseen täysillä? Enkä usko Kristan tarkoittaneen, että on pakko laihtua 50-kiloiseksi, jotta voi olla tyytyväinen. Voi myös esimerkiksi vain syödä paremmin ja olla sen ansiosta sinut itsensä kanssa, ilman mitään laihtumistoiveta.

  Krista, tulin lukemaan tämän postauksen snapchattiin lisäämäsi kuvan takia. Luin tekstin, jonka jälkeen aivoissa löi tyhjää. ”Niin? Missä se vihastuttava kohta oli?” Kommentit luettuani totesin, että onneksi kaikkien ei tarvitse ajatella asioista heti kauheinta mahdollista. Tottakai sinun tarkoituksesi oli pahastuttaa kaikkien mieli ja vain kaupata palveluitasi, eihän sulla mitään muuta motiivia voinut olla tämän kirjoittamiseen. (Sä vaikutat siltä, että omaat myös huumorintajun. Teille muille lukijoille: sarkasmi alkoi sanasta ”tottakai”.)

  Hauskaa loppuviikkoa vaan kaikille!

 22. Ei kai me niin mustavalkoisia olla, että joko hyväksymme ehdoitta itsemme sellaisena kuin olemme, tai sitten olemme tyytymättömiä ja haluamme muuttaa jotain. Ihmisen käsitys itsestään muodostuu useista eri tekijöistä. Voin pitää itsestäni tällaisena, mutta silti en pistäisi pahitteeksi, jos kylkimakkarani kiinteytyisivät. Jos olen tyytymätön itseeni, voin kaivata jonkin pienen buusterin itseni hyväksymiselle. Se buusteri voi olla uusi ruokavalio, kapeampien reisien tavoittelu tai vaikka muilta kuullut kannustavat kommentit. Eihän paremman tavoittelu tarkoita, etteikö voisi olla tyytyväinen nyt.

  Nuorten itsetunnon kehitys ei ole mustavalkoisesti riippuvainen sosiaalisen median mielikuvista varsinkaan sukupolvella, joka on syntynyt kuvanmuokkausohjelmistojen keskellä. Suurempi merkitys on nuoren lähipiirillä, hyväksynnän, riittävyyden ja rakastetuksi tuntemisen tunteilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta