SILMÄT SELÄSSÄ

Mitä sana turva minulle tarkoittaa? Milloin koen oloni turvattomaksi ja milloin turvalliseksi.. Eilen lähdin keskellä aurinkoista päivää tutulle lenkkipolulle kohti Korkeasaaren rantaa. Olen aina tuntenut oloni tuolla metsäpolulla todella turvalliseksi, vaikka olisi ollut pimeääkin. Eilen kuitenkin meinasin saada sydänhalvauksen, koska juostessani yhtäkkiä metsästä hyppäsi eteeni mies. Pysähdyin, tunsin kuinka sydämmeni alkoi hakkaamaan ja miljoonat kauhun sekaiset ajatukset valtasivat mieleni. Kyseinen mies alkoi huutamaan, mutta ei suomeksi. En jäännyt sen enempää arvuuttelemaan mistä oli kyse vaan käännyin ympäri ja lähdin juoksemaan sen minkä jaloistani pääsin. Kotiin päästyäni adrenaliini purkautui itkuun.

image

Loppu päivän ja illan vietin visusti kotona miettien mitä sana turva/turvallisuus minulle tarkoittaa. Ensimmäisenä tulee mieleen koti. Oma koti on turvapaikka, sinne ei tule tuntemattomia ihmisiä. Turvaa tuo myös läheiset, mutta niistäkään ei voi olla riippuvaisia. Koskaan ei tiedä mitä elämässäsi tapahtuu ja yhtäkkiä oletkin yksin. Vaikka ajatus tuosta ei todellakaan tuo minulle turvallista oloa.

Olen aina tuntenut oloni todella turvalliseksi liikkuessani yön pikkutunneilla baarista yksin kotiin. Enään en tunne samoin, eilinen pelästyminen sai miettimään ettekö ihminen ole missään turvassa? Koskaan ei voi tietää mitä eteen tulee ja aina pitäisi olla varuillaan? Itse olen aina esimerkiksi äidilleni sanonut, jos aina pelkää mitä tapahtuu ei koskaan voi kokea elämässä mitään! Nyt lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että silmät pitäisivät olla selässäkin ja mahdollisuuksien mukaan en liiku yksin varsinkaan öisin. Etukäteen ei voi alkaa pelkämään tilanteita, mutta entistä varovaisempi saa nykypäivänä olla, valitettavasti. Maailmalta tulee jatkuvasti kauheita uutisia ja pistäähän ne miettimään, missä ihmisen hyvyys ja rakkaus toista ihmistä kohtaan on?

 

kristaseuna

Yksi vastaus artikkeliin “SILMÄT SELÄSSÄ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta