Riitänkö?

Kuinka monesti ihminen tuntee itsensä riittämättömäksi? Aamulla noustessa ensimmäinen asia mikä valtasi mieleni oli ”riitänkö tällainä kuin olen?” Riitänkö avokkina, riittääkö aikani ystäville, entä työpanokseni, mites aikani perheelle, riittääkö treenimotivaationi?

Tämä riittää enemmäm kuin tarpeeksi minulle.
Tämä riittää enemmäm kuin tarpeeksi minulle.

Näitä asioita meistä varmasti jokainen käy ajoittain läpi. Varsinkin ne ihmiset, jotka haluat jatkuvasti puskea eteenpäin ja haluavat olla jatkuvasti parempia, kovempia, nopeampia, rikkaimpia yms. Tämä ajoittainen riittämättömyyden tunne aiheuttaa myös itsetunnolle kolauksen. Jos tuntee itsensä riittämättömäksi jollakin osa-alueella se vaikuttaa päivittäiseen tekemiseen ja käyttäytymiseen. Yleensä en ole ”seinäruusu” ja hiljaisinta sorttia, mutta tämän päivän aikana olen selvästi hakeutunut omiin oloihini. Päässä pyörii miljoona kysymystä ”miksi en muka riittäisi”. Kukaan ei ole väittänyt ettet riitä, enkö siis riitä itse itselleni?

Tämä kesä on ollut valehtelematta elämäni onnellisinta aikaa, olen saannut juuri ne asiat kohdilleen mitä varten olen oman itseni kanssa tehnyt kovasti töitä. Mistä tämä yhtäkkinen tunne riittämättömyydestä sitten tuli? Halu kehittyä ja mennä eteenpäin on kova. Nyt kun varsinaisesti ei ole mitään päämäärää mitä kohti mennä alkaa pää tekemään kepposia. Ihan kuin oma mieli väkisin hakisi tähän seesteiseen elämäntilanteeseen draamaa. Kuulostaako tutulta?

Onneksi tiedän hyvän ”parannus” keinon tähän tilanteeseen. Nostan kytkintä ja lähden kunnon juoksulenkille. Kun kropalle antaa piiskaa, alkaa järkikin leikkaamaan paremmin. Toivottavasti illalla nämä mitättömät asiat ovat jo merkityksettömiä <3

kristaseuna

8 vastausta artikkeliin “Riitänkö?”

    • Ihanaa kun en ole ainoa, joka tuntee näin <3 kiitos ja sinulle myös!

  1. Pystyn samaistumaan! Itsekin koen aina välillä riittämättömyyden tunteita, vaikka niille ei olisikaan tarvetta. 😶 Onneksi asiasta puhuminen ja treenaaminen yleensä auttavat 😊

  2. Tiedän mitä tarkoitat. Mä oon sellainen luonne, että kaipaan jotain isompia tavoitteita mitä kohti puskea tai jotain spesiaalia arkeen. Jos ei muuta, niin sitten edes joku pieni viikonloppureissu, jota voi odottaa ja jota kohti mennä. Siitäkin huolimatta on näin, vaikka oon tyytyväinen elämääni ja asioihin mitä elämässä on.
    Vähän turhauttavaa välillä. Mutta toisaalta se on hyvä, kun sen asian kuitenkin itse tiedostaa ja voi työstää asiaa. 🙂 Opetella elämään hetkessä ja nauttimaan siitä mitä on. 🙂

    • Ihana kuin muitakin turhauttaa välillä samat asiat! Tai ei se ihanaa ole teidän puoleata vaan minun kannalta, että olen normaali ;D nautitaan hyvistä hetkistä <3

  3. Sinulla on vain vauvakuume mutta koetat hankkia sisältöä täysin irrelevanteista asioista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta