Raha ei tuo onnea, mutta vaikuttaa unelmiin

Täytän syyskuussa 26 vuotta, joka on aiheuttanut hieman miettimisen aihetta. Parikymppisenä vielä ajattelin, että tässä on monta vuotta aikaa ”rällästää” ja laittaa rahaa haisemaan. Muistan kuinka ajattelin etten halua säästää rahaa, koska silloin tuntuisi ettei nauttisi elämästä. On kyllä ollut hurja ajatusmaailma tuolloin. Kaikki rahat laitettiin uusiin vaatteisiin, matkusteluun ja hauskanpitoon.

Viime kuussa tuli tasan kaksi vuotta, kun ostin oman asunnon! Se oli elämäni parhain ratkaisu ja samalla sijoitus. Toihan se rutkasti lisää vastuuta, koska nyt pitää maksaa laskut ja vielä lyhentää lainaakin :DEsimerkiksi parikymppisenä olimme lomalla Turkissa viikon, jonka jälkeen kotiin palattua lähdimme heti seuraavana päivänä Kossille. Tuollaiseen enää ei valitettavasti ole varaa tai olisi jos laittaisi kaikki säästöt haisemaan. Mitä ”vanhemmaksi” tässä vuosien varrella olen tullut, sitä pihimmäksi myös. Ehkä sekin tulee tuolta Seunojen suvusta ”penni on miljoonan alku” <3 Tuo lause liittyy vahvasti lapsuuteeni.

image

Vaikka matkustelen vieläkin paljon, haluan säästää myös pahan päivän varalle. Ikinä ei elämästä tiedä mitä se tuo tullessaan, joten on hyvä olla pieni säästöpossu ettei tipahda korkealta ja kovaa. Mitä lähemmäksi tuo 30 vuotta alkaa tulemaan sitä enemmän mietin esim. vanhemmuutta. Haluan lapsia tai oikeastaan yksikin riittäisi, mutta mikä on oikea elämäntilanne? Ei ainakaan tämä, en vieläkään varma mitä haluan tehdä ”isona”. Haluaisin hirveästi kokeilla siipiäni myös ulkomailla, mutta perheellisenä se ei olisi helpoin ratkaisu. Tässä kohtaa vielä voisi laitta asunnon vuokralle pakata rinkan ja pinkaista esim baarimikoksi Ibizalle 😀 Haluan kokea mahdollisimman paljon ennekuin on aika asettua, mutta kiirehän tässä alkaa tulemaan.

Unelmana olisi lähteä tulevana talvena taas pidemmäksi aikaa maailmalle ja sitä varten on säästäminen aloitettu! Olen monesti sanonut miten paljon rakastan matkustelua ja haluan kokea mahdollisimman paljon mitä tällä planeetalla on tarjota!

kristaseuna

2 vastausta artikkeliin “Raha ei tuo onnea, mutta vaikuttaa unelmiin”

  1. Itsellä 21-25 vuotiaana rahaa paloi bailaamiseen, tyhmiin sijoituksiin ja turhiin vaatteisiin. 26-vuotiaana kypsyin sen verran henkisesti että aloin tosissaan miettiä säästämistä ja katsoa mihin rahaa laitan, better late than ever 🙂 Mut se on ihan normaalia, nuorena pitää vähän hullutella, tehdä tyhmyyksiä, nyt sitten 28-vuotiaana kun 30- kymppinen lähestyy niin voi hirveellä kiireellä rakentaa sitä aikuisten elämää 😀

  2. Suosittelen erittäin lämpimästi ulkomaille muuttoa joksikin aikaa jos vaan yhtään kiinnostusta ja elämäntilanne sen sallii! Oon itse asunut kaksi kertaa ulkomailla opiskeluiden takia ja nyt olis taas hirveä palo lähteä uudestaan ja ensi vuonna sen varmaan toteutankin ☺️ Tällä kertaa tosin ihan töihin. Mutta ne vaihtovuodet on ollu ehdottomasti mun elämän kohokohtia ja jäänyt niin paljon upeita muistoja!
    Ja hienoa, että oot saanut oman asunnonkin hankittua jo melko nuorena, sekin olis mulla tavoitteena tässä lähitulevaisuudessa, mutta ei oo vielä sitä sopivaa tullut vastaan 😔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta