Avautuminen lajini arvosteluista

Paljon on tullut toiveita, että kertoisin kisadieetistäni. Tuntuu absurdilta, koska omasta mielestäni tästä ei ole sen kummallisempaa kerrottavaa 😀 Tämä johtuu varmasti siitä, koska en ole ensimmäisellä kisadieetilläni ja tämä on enemmän arkipäivää kuin off season. Ainakin toistaiseksi 🙂

Muistan kuitenkin elävästi tasan kaksi vuotta sitten, kun olin sillä kuuluisalla ensimmäisellä kisakaudella! Uskon, että jokaiselle tuo ensimmäinen dieetti jää ikuisiksi ajoiksi mieleen, kun olet päässyt maalin se ylpeys itsestäsi on sanoinkuvailematon!! Kun ihmiset sanovat ”opin itsestäni paljon uutta kisadieetillä”, se ei ole klisee vaan totuus. Kisakauden pituudet vaihtelevat 8-25 viikkoon ja siinä ajassa tulee tutuksi järkyttävä nälkä, väsymys, uupumus, tzompius 😉 Ainakin itselläni on aina viimeiset viikot olleet yhtä zompiutta! Kun olet päivä toisen jälkeen näistä selvinnyt ja aina jatkanut eteenpäin itsekunnioitus itseään kohtaan on uskomaton potenssiin 100.

kolmas

Haluan jälleen painottaa teille, jotka pidätte tätä ”sairaana” tai järjenköyhänä harrastuksena, että kaikki KILPAURHEILU vaatii kilpailijalta PALJON!! Se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Miksi lajiamme ei arvosteta? Jokaisessa lajissa voi pilata terveytensä jos sitä ei tee oikein tai järjellä! Jokaisessa lajissa voit treenata itsesi ylikuntoon ja saada aineenvaihduntansa pilalle jos et osaa kuunnella omaa kehoasi ja teet vain paperin mukaan.

Ehkä juuri tämän takia en ole kauheasti avannut omia kisakausiani, koska en jaksa selitellä ja todistella itselleni päivänselviä asioita! Rakastan terveellisesti syömistä, koska näin minulla on henkisesti ja fyysisesti hyvä olo. Vaikka jossain vaiheessa en enää lavalle astele tämä elämäntyyli jatkuu 100 % varmuudella. Paljon myös kuulee kuinka fitness-ihmisillä on syömisen kanssa ongelmia. Varmasti joillain on, mutta itselläni ei jää ainakaan mitään syömättä, joten ongelmaa ei ole 😀

Ehdotelkaa aiheita, mitä tarkalleen haluatte kuulla kisakudestani <3

kristaseuna

3 vastausta artikkeliin “Avautuminen lajini arvosteluista”

  1. Hei! Voisitko kertoa, minkälaisia treenejä teet kisadieetillä ja kuinka paljon per päivä? Miten salitreeni muuttuu dieetin aikana, tuleeko treeneistä enemmän volyymipainoista pumppailua? Minkälaista ja kuinka paljon aerobista teet per päivä? Ja miten ruokavaliosi muuttuu dieetin aikana? 🙂

  2. Vaikka en itse kisaa, eikä ole koskaan ollut ajatuksissakaan lähteä kisaamaan, niin silti muakin ärsyttää tää fitness-lajien mustamaalaaminen. Itse treenailen monipuolisesti kaikkea, mutta pääsääntöisesti käyn siellä salilla sitä arsea jumppaamassa ja pyrin elämään terveellisesti ylipäätäänkin . Joidenkin mielestä kuvittelen olevani joku fitnessmuikkeli kun taas omasta mielestä elän vaan terveellisesti ja veikkaan, että jos taas joku teikäläinen (alanihminen) analysoisi mun tyyliä elää ja treenata, niin veikkaan että en kuitenkaan elä läheskään niin kurinalaisesti kuin oikeat fitnessmuikkelit.
    Mä seurustelin aikoinaan miehen kanssa, joka harrasti painia. Täytyy sanoa, että siinä vasta oli sairasta meininkiä, että saatiin se paino tippumaan! Siinä hommassa ihan oikeasti oltiin viimeinen viikko lähes syömättä ja juomatta (pari viimeistä päivää oikeesti jo kokonaan). Juostiin hikipuku päällä ja istuttiin saunassa ja skrapattiin hikeä pois iholta esim pankkikortilla, ettei hiki imeydy takaisin kehoon……… Ja mä oon tässä aina monesti miettinyt, että miksei näistä oo kohuttu koskaan missään?!
    Kaikki urheilijat tekee ihan hulluja juttuja, meidän ”normaalien” silmissä ainakin. Tällä hetkellä nyt vaan pinnalla on fitness, jota on hyvä parjata. Mutta niin on hiitäjiä ja jääkiekkoilijoita sun muita, jotka treenaa ihan hulluna ja vahtii todella tarkkaan syömisensä ja vetää vielä päälle vähän kiellettyjä aineitakin. Että kyllä meitä löytyy joka lähtöön. Alkoholisoituja mäkihyppääjiä unohtamatta. Ehkä se mäkihyppykin tekee ihmisistä alkoholisteja samalla lailla kun fitness aiheuttaa syömishäiriötä….? Ihmisiltä on nyt vaan unohtunut kaikki muu, kun kaikkialla on fitness sitä fitness tätä….ehkä tää joskus laantuu.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta