Milloin pitää olla tyytyväinen?

Olemmeko me koskaan tyytyväisiä itseemme? Välillä tuntuu ettemme ole.. Kilpaurheilijana sanonta kuuluu ”kehittyminen loppuu tyytyväisyyteen”. Osaksi myönnän tämän olevan totta. Jos olet täysin tyytyväinen jo saamiisi tuloksiisi, tuskin jaksat enää samalla raivolla kehittää itseäsi.

Dieetin alkaessa ja nyt, vanhaan ei ole paluuta :D kyllähän tota reittä oli. #ravihevonen
Dieetin alkaessa ja nyt, vanhaan ei ole paluuta 😀 kyllähän tota reittä oli. #ravihevonen

Itse muistan viime syksyn kisojen aikaan kun olin ihan helkutin tyytyväinen, mitä olimme puolessa vuodessa saanneet aikaan! Muistan, kun kisaviikonloppuna sanoinkin viimeisessä kuntochekissä itku silmässä: ”ihan sama mikä sijoitus on mä oon tyytyväinen ja ollaan todella pitkä matka raivattu edes tähän kuntoon”. Tottahan se oli -14 kg tiputettiin painoa ja olin paremman näköinen kuin ikinä lavalla.

Tyytyväinen :)
Tyytyväinen 🙂

Kisojen jälkeen astuin siihen tyhjyyteen. Nyt vasta tajuan, että viimeiset kahdeksan viikkoa olen taistellut peilikuvan kanssa ja ollut todella tyytymätön siihen miltä näytän. Vasta viime viikon Tampereen reissun jälkeen tajusin, että päässä viiraa 😀 Susanna sanoi hyvin ”kahden kuukauden päästä katsot tämän hetken kuvia ja suo harmittaa, jos et nyt osaa nauttia miltä näytät”. <3

Viime keväänä ennen kisadieetin alkamista minulla olisi ollut paljon parempi syy olla tyytymätön. Painoni oli 10 kg enemmän kuin nyt ja vaatteet puristi päällä. Olinko? En ollut, olin perkuleen tyytyväinen, kun olimme saanneet aineenvaihduntani kovalla duunilla toimimaan ja olin valmis lähtemään pitkälle matkalle kohti parempaa kisakuntoa.

Kisojen jälkeen olen ollut kuplattomassa fitness-kuplassa, joka on tehnyt hyvää. Käytännössä en todellakaan ole tiennyt millon haluan kisata seuraavan kerran, mutta treeneistä olen nauttinut täysin rinnoin ja ruokaa on niin paljon ettei nälkä ainakaan yllätä! Nyt alkaa pikkuhiljaa kuitenkin valkenemaan mihin olemme seuraavaksi tähtäämässä, se tarvitsi hieman mietiskelyä ja kotona keskusteluja. Tilanne karkoitus myös mun rakkailta ystäviltä ja he ovat täysillä tukena. Mutta tästä sitten lähempänä, mitä ja missä seuraavaksi <3

Nyt olen tyytyväinen, että aineenvaihduntani on näin hyvässä jamassa! Kunto pysyy siistinä ja ruokaa saa lappaa minkä jaksaa 🙂

kristaseuna

15 vastausta artikkeliin “Milloin pitää olla tyytyväinen?”

 1. Erittäin hyvä odea hemulilla postausaiheeksi! Täällä nyt 9 viikkoa dieetanneena kaipaa itsekin vähän tietoa asiasta. 🙂

 2. En tiedä olenko ainoa, jonka mielestä treenaat pelkästään ulkonäköä varten. Mielestäni jokaisesta tekstistä tulvii esiin se, miltä kroppa näyttää ja mitä tulisi muuttaa. Pinnallista. Olisi toisinaan kiva kuulla myös muita positiivisia asioita, miksi urheilla ihan näin teini-ikäisen tytöön äidin näkökulmasta.

 3. En tiedä miten muotoilisin tämän mahdollisimman ystävällisesti. Rehellisesti sanottuna minua kiinnostaa äärettömän paljon, mitä mieltä terapeutit ovat esimerkiksi sinun tapauksessasi tavastasi syödä, urheilla, tuoda itseäsi esiin kuvissa vähissä vaatteissa. Ei tarvitse julkaista kommenttia. Joka tapauksessa pidän blogissasi positiivisesta meiningistä ja hienoa että teet itsellesi tärkeitä juttuja.

 4. Eipä taida todellakaan monta postausta olla jossa kuvat olis muuta kun kropan esittelyä..
  Kiinnostaa siis minuakin toi terapeutin näkökulma asiaan.

 5. Moikka! Oisko sulla halua tehä ruokapostausta? Aina tuntuu että vetää samaa kokkelia joka päivä ja olis kiva saada inspistä kun oon vielä aika uusi näitten ”diettiruokien” kanssa 😀 Ja olis kiva myös kuulla sun parhaat rasvan karistamis vinkit! 🙂 Kiitos kivasta ja rehellisestä blogista! Jatka samaan malliin! Hyvää joulun ja uuden vuoden odotusta 🙂

  • Voin tehdä, mutta mullakin niin perus ruuat mitä syön päivittäin 🙂 Ihanaa joulun odotusta sinnekkin <3

 6. Älä välitä idioottien kommenteista. Postaat fitneksestä ja siihen kuuluu kuvat vähissä pukeissa, jotta saa esitettyä tulokset. Ja pukeutumisesi ja kuvat ei ole edes mauttomia. Jatka samaan malliin 😊

 7. Pakko vielä laittaa kommentti ku luin mitä muut ovat kirjoittaneet…
  En tiedä ovatko nämä kommentoijat koskaan itse laihduttaneet/dieetanneet tai tehneet muuten muutosta omaan vartaloonsa tai elämäntapoihinsa. Itse tosiaan olen laihduttanut lähes 25 kg ja nyt olen alkanut rakentamaan sitä lihastakin hieman. Ja voin sanoa että ainakin omalla kohdalla olen tehny hirveän työn kaiken sen eteen. Ja kun muutosta tulee niin tottakai sitä haluaa esitellä ylpeänä kovan työn tuloksia. Kyllä mullakin on selfiet ja ”vartalonesittelykuvat” lisääntyneet ja mielestäni siinä ei ole mitään epänormaalia?
  Jatka vaan samalla tavalla, ainakin täällä on yksi joka saa hurjaa lisämotivaatiota kuvistasi! ❤️

  • Ihana sinä <3 Kiiitos!!! Ihan varmasti jatkan 😉

 8. Siis whaat?? En olisi koskaan osannut kuvitella, että sulla on ollut noin kookkaat reidet! Lähtikö reisistä viimeiseksi rasva vai lähtikö pienentyy nopeella vauhdilla? Sulla on nyt nimittäin niin mielettömät jalat…

  • 😀 Kyllä niissä hommaa riitti koko puoleksi vuokdeksi, että saatriin pieniksi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta