Henkilökohtainen helvetti

”Mykkäkoulussa ei ole välitunteja. Mutta jos sä kestät muo oon sulle täs nyt ja aina. Vaikka saatan suo härnää ja väsyttää, olla vaikea ja omapäinen. Annan sulle kaiken ja enemmän, kun otat kainaloon.” -Janna, Rodeo

Tossa on hyvinkin kiteytettynä tän hetkinen sanoma. En usko, että on olemassakaan parisuhdetta, jossa ei olisi omia ongelmia. Kyse on vaan siitä, että onko nämä kaksi ihmistä valmiita taistelemaan niiden hyvien asioiden puolesta ja keksiä ratkaisuja ongelmille. Onko tämä pari valmiita kasvamaan myös ihmisinä yhdessä vai erikseen.

Kahden ihmisen välinen rakkaus on mielestäni elämän suurimpia rikkauksia ja sitä pitää vaalia ja kunnioittaa. Mitä jos rakkaus ei riitä? Mitä jos itsellä on itsensä kanssa niin suuria ongelmia, että niitä ei saa selvitettyä ja toinen joutuu kärsimään siinä vieressä. Nyt mennään niin syvälle minun omiin tunteisiini, että en ole valmis niitä avaamaan.

Mitä jos et pysty itse ratkomaan näitä ongelmia pääsi sisällä, jotka kumpuavat vuosien takaa? Ystävät ovat yrittäneet, vanhemmat ja puoliso, mitä jos mieli ei vain rauhoitu. Olenko hullu hakiessani apua ulkopuolelta?

1150805_10201843764800274_1581266370_n

En. Nyt olen tullut siihen pisteeseen, että haluan puhua ammattilaisen kanssa, jolla ei ole mitään tunnesidettä minuun. Uskon, että hän pystyy antamaan minulle uusia avaimia pelkotiloihini ja menneisyyden haamuihin. Iso kivi tippui sydämmeltäni, kun tein tämän ratkaisun! Ennenkuin oppin päästämään menneistä, annan kaikkeni tähän hetkeen.

Tällä hetkellä elän päivä kerrallaan ja yritän selvitä tästä loputtomasta marraskuusta. Haluan yhden neuvon antaa. Elämä voi muuttua hetkessä, joten kertokaa tunteistanne! Rakastakaa ja tehkää tekoja sen eteen. Huutakaa kurkku suorana, kun siltä tuntuu, mutta älkää antako pelon hallita elämäänne!

 

kristaseuna

14 vastausta artikkeliin “Henkilökohtainen helvetti”

 1. Olet Krista vahva! Vaikka ei siltä ehkä tunnu, mutta jo se että myöntää itselleen että nyt on tarvetta apuun on jo iso askel. Toivottavasti asiat selvii ja pääset pois pimeydestä!
  Voimahali.

 2. Krista, sun tekstissä oli paljon yhtymäkohtia omaan elämääni <3

  Minulle tapahtui muutamia vuosia sitten kamalia asioita, joita yritin painaa villaisella, en saanut käsiteltyä. Olin viikon sairauslomalla ja siitä astin olenkin sitten yrittänyt. Yrittänyt haudata pelot, yrittänyt jaksaa, yrittänyt korjata sen parisuhteen kunnes tälle syksyä kaikki seinät romahti.

  Olen käynyt puhumassa ulkopuoliselle ja se ei ole heikkoutta tai hullutta. Vaati rohkeutta <3 Töistäni olen ollut sairauslomalla 2,5 viikkoa ja tänään sain kuulla joutuvani lataamaan itseäni vielä vähintäänkin kuukauden. Vuosien pelot ja möröt otti vallan ja keskivaikea masennus on diagnoosini. Peruspositiivisena, aurinkoisena, aina iloisena ihmisenä tätä oli vaikea hyväksyä.. Tosin viime aikoina olin ollut kaikkea muuta kuin iloinen. Olen ollut murheen murtama, taakan alla. Läheiset olivat minusta huolissaan jo aikoja sitten, mutta vaikeinta oli huomata olevansa pikkuhiljaa vieras myös itselleen. "Miten minä nyt noin käyttäydyin?!"

  En tiedä, liittyvätkö sinun ongelmasi parisuhteeseen tai onko tilanne päässyt vielä näin pahaksi kuin itselläni. Silti toivotan tosi paljon tsemppiä Krista ja kaikkea hyvää sinulle, asiat järjestyy kyllä <3 Olen alkanut siihen itsekin uskomaan taas hiljalleen <3 Elämä kantaa ja haluaisin niin kovin antaa sinulle halauksen <3 Ota aikaa itsellesi ja pelkojesi selättämiselle 🙂 Hyvä, että puhut ulkopuoliselle sillä heiltä saat avaimia avata sisäisiä lukkojasi <3

  • <3 Toivon kaikkea hyvää sinne! Kiitos, kommenttisi lämmitti todella paljon mieltä!!

 3. Rakkaus on voimista suurin ja kuten sanoit niin todellisen rakkauden vuoksi tekee kaikkensa.
  Syvällistä tekstiä mutta totta kaikki mitä kerroit.
  Paljon voi ennaltaehkäistä mutta se vaatii että kaikesta pitää pystyä puhumaan……
  Voimia ja halaus sinne.

 4. Jos liittyy parisuhteeseen niin se on kyllä ihan kauheeta..olen ollut mieheni kanssa jo kuusi vuotta mutta muutama vuosi sitten meinasi tulla ero kun meillä oli vaikeat ajat ja se oli mulle niin paha paikka että menin seuraavat kuusi kuukautta ihan sumussa:/ vieläkin kun miettii niin meinaa itku tulla.

  Tsemppiä hirmuisesti<3 Elämä kääntyy aina hyvään suuntaan jossain vaiheessa vaikka siltä ei tunnu huonossa hetkessä.

  • Varsinaisesti ei liity parisuhteeseen vaan mun omaan mieleen. ”Henkilökohtainen helvetti”. 🙂

 5. Mulla oli joku aika sitten elämässä vaikeat ajat ja kävin silloin puhumassa ammattilaisen kanssa. Asiasta ei edelleenkään tiedä kukaan muu kun mieheni, koska mua jotenkin nolottaa etten selvinnyt tilanteesta ilman ulkopuolista apua. Joten iso kiitos sulle kun kirjoitit asiasta! Monelle on edelleen tosi iso kynnys hakea apua, vaikka sitä kipeästi tarvitsisi. Tsemppiä sulle jatkoon! <3

  • Voi kiitos ihanasta kommentista!! <3 tänään mulla on ensimmäinen terapia käynti ja jotenkin pelonsekaset fiiliksen, mutta uskon tämän auttavan! Isosti voimia sinne ja halaus!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta