Lähtikö herkuttelu lapasesta?

Viikko on lähtenyt oikein reippaissa tunnelmissa käyntiin. Haluan tarkentaa edelliseen kirjoitukseeni liittyen pari faktaa. Sain paljon kommentteja liittyen ”darraan” ja lenkkeilyyn. Tosiaan se muutama lasi viiniä paloi varmasti kropastani pois yön aikana ja aamulla päänsärkyni johtui ainostaan nestehukasta, koska en ollut juonnut vettä. Tiedän miltä kunnon krapula tuntuu, enkä silloin pystyisi edes ajattelemaan urheilua!

image

Kyseltiin myös miten herkuttelen. Rakastan hyvää ruokaa ja välillä on ihan hyvä vetää ”överit” herkuttelun suhteen. En ikinä ole pystynyt nauttimaan parista karkista tai yhdestä keksistä, enemmän tulen niistä vihaiseksi 😀 Jos syön niin syön kunnolla. Söin sunnuntaina niin paljon, että illalla en pystynyt istumaan sohvalla, koska vatsani kramppasi, joten oli pakko makaa lattialla jalat kohti kattoa.

Tässä lista sunnuntain herkuista:

2x berliininmunkkia

Hesburgerin mega-ateria plus paprikamajoneesi

50g karkkia

100g sipsejä

2x mega puurolautanen banaanilla ja hillolla

6x riisikakkuja hillolla

Pari kaurakeksiä

Olikohan siinä kaikki 😀 Herranjestas sitä voi syödä paljon vaikka ei montaa tuntia hereillä ollutkaan. Oliko tämä överi kaiken sen vatsakivun arvoista, OLI! Taas muistan miten ihanaa on syödä puhdasta ruokaa ja kuinka virkeä olo siitä tulee! Eilen salilla sai munkit kovaa kyytiä! En todella suosittele kenellekkään tällaisia övereitä, mutta en kadu hetkeäkään!

kristaseuna

23 vastausta artikkeliin “Lähtikö herkuttelu lapasesta?”

 1. Järjetöntä ahmimista,syömishäiriön oloista.
  Ei ihme jos vatsa kramppaa,ei tervettä touhua.

  • Menin sanattomaksi. Ensin sanotaan että on syömishäiriö kun ei syö ja sitten kun syö on syömishäiriö..

 2. Edellinen kommentti herätti kysymyksen. Miksi hoikka on herkkuövereitten jälkeen syömishäiriöinen. kun joku selkeästi ylipainoinen vetää päivittäin samanlaisia sarjoja herkkuja, eikä hänelle kukaan vihjaile syömishäiriöstä, tuskin uskaltaa vihjaista edes liikakiloista. Heillähän se ongelma on ei sillä muutaman kerran vuodessa herkkuöverit vetävällä, urheilijalla.

  Anet

 3. Ite ainaki tykkään vetää välillä överiks, eikä mun mielestä toi ole niin paha. Siinähä lähtee keho kunnolla rullaamaa ku välillä vetää oikee kunnolla mättöö! 😀 Ite vedän normaalisti kun on irtsariale niin yli 300g irtsareita iha kerralla, eikä mielestäni oo mitään ahmimista ja vaaka saattaa näyttää 1-2kg _vähemmän_ ku keho käynnistyy ja kuluttaa oikei huolella, kuha ei joka päivä sitä tee!

  ps: olen normaalipainoinen ja hoikka 🙂

  • Kuha ei joka päivä sitä tee 😀 anteeks, oli pakko. Oon ihan samaa mieltä et satunnainen herkuttelu ei todellakaan kaada venettä kunhan siitä pystyy palautumaan normaaliin syömisiin.

 4. Munkin mielestä sitten jos herkuttelee niin syö sitten kunnolla eikä yhtä pientä kakun palaa, tulee vaan kiukku! Ja mun mielestä sehän just onkin tervettä että pystyy herkuttelemaan ja sen jälkeen palamaan ruotuun – joka ei ole helppoa aina kun sitä sokeria on saanut!

  • No ei oo helppoa sen voi kuka vaan allekirjoittaa 😉 <3

 5. ” En ikinä ole pystynyt nauttimaan parista karkista tai yhdestä keksistä, enemmän tulen niistä vihaiseksi”
  50g karkkia… 😀 😀 😀 huhhuh, miten jaksoit syödä?

  • Pointti oli se, että söin kunnolla tuon 6h aika jolloin olin hereillä :DD ja mielestäni söin suhteellisen paljon, voitte kokeilla 😉

 6. 50 g karkkia… 😀 mutta vielä darrasta, eihän aina oo huono oli vaikka kuinka olis kitannut edellisenä iltana, se ei silti tarkoita että olis terveellistä urheilla. Musta vaan hyvä oppia, et jos dokaa, ni seuraavana päivänä ei pidä treenata. Ei siihen maailma kaadu jos jää väliin 😉

 7. Kyllähän toi fitnesruokailu on hyvin lähellä syömishäiriökäyttäytymistä..ensin joka suupala lasketaan ja sitten kun repsahtaa niin ahmitaan ihan yli..jäi mieleen fitnes päiväkirjoista Mari valosaaren ahmiminen ja kontrolloitu syöminen. suolistosairaushan hänelle puhkesi.

  • Hei nyt !! Tuo sunnuntainen ei TODELLAKAAN ollut repsahdus! En ole kisadieetillä ja tietenkin välillä herkuttelen! Ja on näköjään montaa mielipidettä syömishäiriöistä 😀

 8. Välillä on ihanaa mässäillä ihan juuri niin kuin sielu sietää! Minä olen myös niitä ihmisiä, jotka mieluummin herkuttelevat kunnolla tai sitten ei ollenkaan. Pari karkkia käynnistää vaan hullun herkkuhimon. Mieluummin olen syömättä tai sitten mutustelen niin ison pussin kerralla, että ei enää tee mieli. Ja aivan hyvällä omatunnolla vedetään miehen kanssa mättöpäiviä silloin tällöin, eikä ole kauheaa lössähtämistä tapahtunut, kun ruokavalio muuten on siisti. Mieluummin toimin näin, kuin syön päivittäin jonkun pienen herkun, josta jää vain sokerihimo. 😀
  Mutta niin, teit miten vaan, jos olet fitnessharrastaja niin syömishäiriöhän se on. Jepss.

 9. En ymmärrä mitä ihmiset täällä oikein moralisoivat.

  Eiköhän tässä maailmassa pahempiakin vääryyksiä ja kehonturmeluita ole tapahtunut kuin ”krapulaisen” lenkki. Toki omaanikin silmään nää sun jutut vaikuttavat välillä tosi kontrolloidulta ja rivien välissä olen havaitsevinani pientä epävarmuutta tai jonkinasteista stressiä, mutta toisaalta…mistäs minä mitään tiedän, kun en sinua tunne.

  Mitä noihin syömisiin tulee niin mielestäni tuo ei ole määrä eikä mikään ns. herkkupäivänä. Mulle ainakin uppoo helposti se paketti jäätelöä, sipsejä ja kilo karkkia ja vaikka se hampurilaisateriakin, jos siltä tuntuu, enkä pidä/eikä tuntemani ihmiset pidä itseäni syömishäiriöisenä. Vatsa on seuraavana päivänä ehkä hieman kipeä, sekaisin tai pientä närästystä ilmoilla, mutta se menee ohi. Pääasia, että edes jollain asteella nauttii siitä mitä tekee.

  Oma toimintamallini ”herkkujen” suhteen on ainakin aina reilusti kerralla, eikä joka päivä jotakin, vaikka ei siihenkään maailma kaadu, jos toisinaan napostelumielessäkin jotain pientä mässäilee. Yleensä ei seuraavana päivänä edes tee mieli mitään vastaavia, kun kerralla vetää kiintiön täyteen. Hyvin on kroppa toiminut ja itsehän tässä vastuussa ollaan oltu aina ja tullaan olemaan. Silloin kun itse olin ulkoisesti oikeasti hyvässä kunnossa niin vedin ainakin kunnon överipäiviä välillä, vaikka muutenkin kyllä söin reilusti.

  Eniten mietintää omien syömisteni kohdalla on aiheuttanut varmaankin se, että välillä vertaan itseäni muihin ja kauhistelen miten tarkkoja muut ovat syömistensä kanssa, kun vähemmälläkin purnaamisella pysyy kunnossa ja on hyvä olla. Kunnes tosiaan tajuan olla stressaamatta siitä miten muut tekevät, vaan teen itse sitä miltä tuntuu. Kyllä se oma kroppa ja olo kertoo aika paljon. Whole foods ja välillä sitten överiksi, elämää tää vain on.

 10. En ihan ymmärrä miten ahmiminen voisi olla kenellekään ’normaalia’ olipa henkilo sitten ylipainoinen tai hoikka. Selkeästi ollaan ongelmissa jos pitää syodä kilo karkkia tms. eikä vain muutamaa karkkia. Ja eihän kenenkään vatsa kestä sitä että yritetään syodä ’puhtaasti’ ja sitten yhtäkkiä paljon lisäaineita ja sokeria. Mutta itse voin ihan hyvin olla ilman karkkia eikä sitä tarvitse koskaan ahmia. Ahmiminen on kyllä oire siitä, että kaikki ei ole kunnossa.

  • On eri asia ahmia hallitsemattomasti kuin vetää tietoisesti napa täyteen herkkuja. 😀

 11. Mulla ihan sama, että yksi keksi tai karkki tekee vaan vihaiseksi! Jos päättää syödä herkkuja niin pitää syödä kunnolla! 😀

  • no ei nyt varmaan joka viikko kannata :’D ellei tavoitteena ole rasvankeräys.. tämmösiä mättöjä ehkä kerran kk uskaltais ite vetää:D

  • kerran viikossa on liian usein, ehkä kerran kahdessa viikossa tai kerran kuussa, riippuu miten kroppasi kestää mässäilyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta