Minkälainen on minun arkeni

Arki mitä se on? Se on juuri sitä mitä teemme siitä! Itse ainakin koen, että jokainen voi vaikuttaa omaan arkeensa ja arjen valintoihin!

Kuulin eilen lausahduksen ”onneksi huomenna on perjantai”, ensimmäistä kertaa tämä lausahdus särähti korvaani, vaikka olen tuhansia kertoja itsekkin torstaisin näin ajatellut. Syy miksi se särähti on ajankulku. Tajusin, että jos aina alkuviikon ma-to elää vain tulevaa viikonloppua ja sen odotusta varten lipuu elämä täysin ohi. Mistä tämä odottaminen johtuu? Oletko tyytymätön arkeesi? Työhösi? Mitä asioita muuttamalla tekisit jokaisesta seuraavasta päivästä nauttimisen ja odottamisen arvoisen?

image

Suurin osa elämästämme ainakin omasta elämästäni kuluu töissä. Minulla on kyllä parhaimmat työkaverit, joten töihin on aina kiva mennä! Teen sivutoimisena yrittäjänä töitä iltaisin ja viikonloppuisin. Saan valita juuri niitä duuneja, joita itse haluan tehdä, joten arkeni työnpuolesta on mallillaan.

Töistä kun pääsemme mitäs sitten? Vielä on päivää jäljellä ja miksi et silloin viimeistään toteuta itseäsi ja tee asioita mistä nautit? Urheilu, ystävät, perhe nämä asiat tuottavat itselleni ainakin ”arki on juhlaa” fiiliksen!

Minun arkeni on viikosta toiseen samankaltainen:

Klo 5.30-6.00 aamulenkki

Klo 7.00 matkalla töihin

Klo 8.00-16.00 töissä

Klo 17.00 ruokaa ja kotona päikkärit

Klo 18.00 heräilyä (joka meidän taloudessa on aina yhtä haastavaa)

Klo: 19.00-21.00 Salilla, pt ohjauksia +oma treeni

Klo: 21.00-22.00 firman työt+ruokaa+ Joni <3

22.00-23.00 Yhdessä oloa, eväiden tekoa

23.30 Zzz

Tämä sama toistuu päivästä toiseen. Tietenkin välillä väsyn kuten tällä hetkellä, mutta siinä vaiheessa on otettava irtiotto ja antaa kropan ja mielen levätä viikonlopun yli.

Olenkin järjestänyt yllätys viikonlopun Jonille ja minulle. Huomen aamupäivästä minä astun auton rattiin ja ajan meidät määränpäähän josta J ei tiedä mitään <3

Olemme puoli vuotta keskittyneet minun kisoihini ja nyt on minun aikani kiittää Jonia!

kristaseuna

11 vastausta artikkeliin “Minkälainen on minun arkeni”

  • Kuule välillä sitä itsekkin miettii samaa 😀 silmäpussit muistuttavat aina millon on levon tarpeessa 😉

  • Eikö tuo kuitenkin vaikuta jo treeneistä palautumiseen, rasvanpolttoon ym? Eikös lepo ole yksi ravinnon ja treenin lisäksi tärkeimmistä asioista urheilussa kehittymisessä? Liian vähäiset unet myös hidastaa aineenvaihduntaa, nostaa elimistön kortisolitasoa eli stressihormonin määrää kehossa sekä lisää näläntunnetta muodostavan hormonin määrää ja heikentää vastustuskykyä. Suosittelen nukkumaan enemmän 🙂

  • Kyllähön uni vaikuttaa kaikkeen. Lupaan ottaa aikaa pidemmille yöunille! Kiitos huolesta <3

 1. Tarkoitukseni ei oo kuulostaa ilkeältä, mutta miksi joka aamu täytyy herätä lenkille? 😀 Eikö se kuulu dieetille, ja tietääkseni olet offilla nyt? Yöunesi ovat treenimäärään nähden todella lyhyet. Itse nukun joka yö 8-9h, ja treenaan lähes päivittäin salilla tai ulkoillen. Syön kerran viikossa herkkuja. (Olen todella hyvässä kunnossa) Muutenkin ihmettelen sun paniikkia lihomisesta. Mistä lähtien normaali ruoka on ollut huonosta? Musta sun tekstit ei oo kovin järkeviä, ja kirjoitusvirheitä on todella paljon. Toivottavasti otat tämän palautteena.

  • Kiitos kommentista. 1. En tee aamuairobista joka aamu, ensi viikosta teen vaan 4 aamuairobista, niitä vähennetään pikkuhiljaa. 2. En ole koskaan sanonut, että normaali ruoka on huonosta jos se on puhdasta ilman kermakastikkeita ja muita marinaadeja, koska näin pitkän dieetin jälkeen nämä lisät ovat todella huonosta ainakin omalle kropalleni.

 2. Samaa muiden kanssa mietin, että jää sun yöunet kyllä niin lyhyiksi, että toivottavasti et kohta ihan uuvu. Kun on takana kunnon yöunet, ei tarvita edes mitään päikkäreitä keskellä päivää, mielitekojakaan ei ole ja jokainenhan meistä on oma paras versionsa vain hyvin nukkuneena. Uni on paras panostus itseensä mitä voi tehdä, edes treeni tai terveellinen ruoka ei ole niin tärkeä.

 3. Itse koen tuon ”onneksi huomenna on perjantai”-lausahduksen vähän eri tavalla. Vaikka rakastankin arkeani, koulua jossa käyn ja jokapäiväistä treenaamista, on viikonloppu silti aina se hetki kun saa rauhoittua ja olla hetken paikallaan. Yleensä sunnuntaina onkin taas se fiilis että ihanaa aloittaa viikko reippaana ja akut taas ladattuina! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta