Suoritusmoodi

Kisakauteni tähän menessä on kestänyt 22 viikkoa, jonka aikana olen lukenut elämäni ensimmäisen kirjan omasta vapaasta tahdostani, kyllä en ole koskaan ollut kirjojen ystävä, mutta nyt ovat asiat kääntyneet siinäkin suhteessa.

Kirjan nimi on PARAS, jonka on kirjoittanut Erik Bertrand Larssen.

image

Päälimmäisenä mieleeni jäi kappale, joka kertoi moodista. Oli kyse sitten urheilusuorituksesta kilpailutilanteessa tai puheenpitämisestä on hyvä harjoitella itselleen sopiva moodi, jotta pystyy parhaimpaan suoritukseen.

Viime sunnuntaina meillä oli kisojen kenraaliharjoitus. Ennen virallista kenraalia oli harjoitukset, joissa jännitys otti kropastani vallan ja tärisin julmetusti. Juuri ennen kenraalia sain itseni jonkin näköiseen moodiin tietämättäni ja oma suoritukseni meni nappiin, mikä tämä moodi on?

Olen harjoitellut satoja tunteja poseerausta, miksi jännittäisin asentoja lavalle astellessani? Nehän tulevat jo selkärangasta unissanikin! Minun on siis keskityttävä pääsemään kisatilanteessa omaan suoritusmoodiini.

Olen miettinyt mitä tämä moodi minulle merkitsee, se merkitsee läsnäoloa! Viime syksynä muistan takahuoneessa jännittäneeni sitä miltä se mun takaposeeraus nyt näyttää, pyllistänkö liikaa, onko etureiteni liian dominoivat, en siis ollut missään moodissa vaan paniikissa. Lavalla ollessani en nauttinut, reisiä kramppasi ja myönnän, että toivon sen vain olevan ohitse.

Tiedän tarvitsevani koko viikonlopun oman rauhan. Ennen olen kisaviikonloppuna juossut paikasta A paikkaan B, se ei sovi nykyiseen suoritusmoodiini. Hotellissa on PALJON tuttuja, joten todennäköisesti piilottelen suurimmaksi osaksi Motivaatiomiehen kanssa omassa huoneessamme, jotta pystyn keskitymmään 110 %.

image

Moodi on nyt viritetty ja huomenna automme starttaa kohti Jyväskylää!

 

kristaseuna

4 vastausta artikkeliin “Suoritusmoodi”

  1. Just sain tällä viikolla itsekin ton kirjan luettua, ja tykkäsin kyllä kovasti! Heti sai motivaatiota ja ihan erilaisia vinkkejä ajatusten ja tunteiden hallintaan yms. Tsemppiä kisoihin! 🙂

    • Kiitos jälkikäteen! <3 eikö ollutkin hyvä kirja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta